VIDEO, Accesoriu desosebit purtat de elevii chinezi pentru a pastra distanta sociala la scoala

/ / Modificat: 2020-04-30
VIDEO, Accesoriu desosebit purtat de elevii chinezi pentru a pastra distanta sociala la scoala

Masurile de distantare sociala din cauza coronavirusului difera de la tara la tara, in functie de faza in care se afla epidemia.

In timp ce in Spania copiii au voie sa iasa afara o ora pe zi, in China situatia este mai avansata si, treptat-treptat, au fost redeschise scolile.

Dar tot trebuie respectata distantarea sociala. De aceea, copiii chinezi s-au intors la cursuri purtand un accesoriu deosebit: palarii realizate manual pentru a indica cat spatiu ar trebui sa pastreze micutii intre ei.

Patru grupuri din clasa intai a scolii Yangzheng, din provincia Zhejiang, din partea estica a Chinei, au fost primele care s-au intors la scoala, dupa luni de carantina.

palarii china

Palarii pentru respectarea distantei sociale

Ca masura de precautie, ca in multe tari, copiii poarta masca, dar si un accesoriu pe cap.Este vorba despre palarii realizate manual cu ajutorul parintilor, o initiativa a scolii, prin care incearca sa mentina distanta sociala intre elevi. Ei au putut sa-si aleaga singuri modelul si sa-si confectioneze palariile.

Singura cerinta a fost ca acestia sa masoare un metru pentru a-i impiedica sa se apropie prea mult unul de altul, deoarece ei uita foarte repede. O idee interesanta pentru a-i ajuta sa pastreze distanta. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre