Un copil de 4 ani din Italia, infectat cu coronavirus inca din noiembrie 2019

/ / Modificat: 2020-12-10
Un copil de 4 ani din Italia, infectat cu coronavirus inca din noiembrie 2019

Un baietel in varsta de 4 ani din Italia a fost infectat cu noul coronavirus inca din noiembrie 2019, sustin oamenii de stiinta.

Micutul, care locuieste langa Milano, nu calatorise in strainatate si a prezentat primele simptome pe 21 noiembrie 2019. El a fost dus la urgenta la spital cateva zile mai tarziu.

Pe 5 decembrie 2019, i s-a luat o proba din gat, care a avut un rezultat pozitiv pentru virusul care provoaca Covid-19. Coronavirusul a fost identificat in Italia la sfarsitul lunii ianuarie, cu doar cateva saptamani inainte sa se transforme in primul focar major din Europa.

China a fost mult timp acuzata ca a acoperit epidemia in stadiile incipiente, neoferind astfel timp altor tari pentru a se pregati.

Cea mai recenta descoperire vine la trei saptamani dupa un studiu realizat de un institut din Italia, care a sugerat ca virusul se raspandea inca din septembrie 2019.

Oamenii de stiinta au descoperit ca mai multi voluntari implicati in cercetare din septembrie pana in martie au dezvoltat anticorpi impotriva Covid-19 cu mult inainte de februarie.

Un alt studiu a constatat ca cel putin patru persoane aveau deja anticorpi pana in prima saptamana a lunii octombrie, sugerand ca ar fi putut avea virusul inca din septembrie.

Ce simptome a prezentat baietelul de 4 ani

Baietelul in varsta de 4 ani a fost dus la spital, la noua zile de la primele semne ale bolii. Avea varsaturi si simptome respiratorii. La 1 decembrie, a dezvoltat o eruptie asemanatoare rujeolei si, la momentul respectiv, s-a presupus ca aceasta era cauza.

Acest lucru a insemnat ca proba luata pe 5 decembrie nu a fost „optima” pentru detectarea Covid-19, deoarece a fost luata din gatul baiatului si nu din nas.

Studiul a afirmat ca o „raspandire pe termen lung, nerecunoscuta” a virusului ar putea explica de ce focarul a fost atat de devastator pentru Italia in februarie si martie.

Alte studii au sugerat ca virusul era deja prezent in Franta, Brazilia si Statele Unite inainte de sfarsitul anului 2019.

In mai, oamenii de stiinta francezi au spus ca au gasit dovezi ca un barbat a fost infectat inca din 27 decembrie, crezand ca are gripa.

Barbatul de 42 de ani nu avea legaturi cu China, sugerand ca „boala se raspandea deja in randul populatiei franceze”, potrivit cercetatorilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre