Un bebelus a fost declarat mort si trimis la morga, desi traia. "A miscat piciorusul"

/ / Modificat: 2019-10-07
Un bebelus a fost declarat mort si trimis la morga, desi traia.

Un bebelus a murit dupa ce a fost trimis la morga spitalului, desi era inca in viata. Medicii care au declarat moartea nou-nascutului risca sa fie condamnati la 20 de ani de inchisoare. Tragedia s-a intamplat intr-un spital dinAtyrau, Kazahstan.

Baietelul a fost dus la morga, crezandu-se ca este decedat, desi acesta miscase un piciorus, au precizat procurorii, potrivit Daily Mail.

"Medicii l-au lasat sa moara"

Bebelusul a incetat din viata la morga, iar cei doi medici au fost acuzati de moartea acestuia. Este vorba despre Kuanysh Nysanbaev si un alt medic ginecolog, al carui nume nu a fost dat publicitatii. 

"Dupa nastere, bebelusul a fost declarat mort din greseala, desi era inca in viata. Desi nou-nascutul a dat semne de viata, medicii,in loc sa ia masuri urgente, au procedat conform documentelor emise, prin care se declarase decesul. L-au lasat sa moara," a declarat Shyngys Kabdula, seful poliției din regiune.

Cum s-a descoperit cazul

Tragedia a iesit la iveala doar pentru ca detectivii au verificat telefonul lui Nysanbaev, acesta fiind anchetat intr-un dosar de luare de mita, arata rapoartele anchetatorilor. Cei doi medici au vorbit la telefon despre micut, unul dintre ei afirmand ca "bebelusul a murit in frigider."

Medicii au fost retinuti si cercetati. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre