Un baietel in varsta de 8 ani a supravietuit in Marea Moarta

/ / Modificat: 2007-08-06
Un baietel in varsta de 8 ani a supravietuit in Marea Moarta





 

Un baietel in varsta de 8 ani a plutit singur timp de 6 ore in Marea Moarta dupa ce tatal lui l-a abandonat in urma unui accident. Pana in prezent, nu s-au depus plangeri impotriva parintelui iresponsabil.

Marea Moarta reprezinta cel mai adanc punct al pamantului si una dintre atractiile principale ale turistilor din Israel. Aceasta are o concentratie de sare foarte mare ce permite inotatorilor sa pluteasca la suprafata sa.

Echipele de salvare precizeaza ca baiatul, Shneur Zalman Friedman din Ierusalim a petrecut seara pe plaja cu tatal sau si cu cei doi frati, cand curentii l-au luat de la mal, fara ca cineva sa remarce.

Purtatorul de cuvant al politiei, Micky Rosefeld spune ca familia face parte dintr-un grup mare de ortodocsi care viziteaza plaja si care nu fac baie in mare in prezenta femeilor; ei prefera sa stea dincolo de privirile publicului.

Tatal baiatului a iesit din apa impreuna cu alti membri ai grupului, fara a se asigura de copiii sai si observand disparitia copilului abia dupa lasarea serii.

S-au organizat echipe mari de cautari ajutate de elicoptere si voluntari in barci, care l-au gasit pe Shneur la aproape 2 mile de mal.

Baiatul a fost gasit deshidratat si speriat, insa sanatos. Shneur a spus echipei de salvare ca si-a pastrat calmul si a spus rugaciuni pe toata aceasta durata. El nu a incercat sa inoate, ci pur si simplu a fost condus de curent. Cei care il cautau au fost surprinsi ca l-au gasit pe micul Shneur teafar si in viata.

Laura Moise,

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre