Tot mai multi copii ajung de la locurile de joaca direct la camera de garda: "Traim cosmarul vietii noastre". Pentru medici a devenit o obisnuinta

/ / Modificat: 2023-07-01
Tot mai multi copii ajung de la locurile de joaca direct la camera de garda:

In zilele noastre au crescut foarte mult ofertele in ceea ce priveste locurile de joaca pentru copii. Din pacate insa, unele dintre cele mai banale distractii destinate celor mici ii poate trimite direct la spital. Sunt din ce in ce mai multe cazuri, iar medicii sunt de parere ca acesta este abia inceputul.

Ai auzit vreodata de fractura de trambulina? Odata cu deschiderea mai multor spatii de joaca cu saltele si plase elastice, copiii ajung tot mai des la spitalele de urgenta, cu luxatii, fracturi si chiar si suspiciuni de leziuni cerebrale. Parintii care au trecut printr-o situatie de acest fel au pornit o campanie de informare pe retelele de socializare.

„AVETI GRIJA LA CE LOCURI DE JOACA DUCETI COPIII! Noi de doua zile traim cosmarul vietii noastre. Aceasta este ecografia Amaliei, ruptura de femur, operatie de urgenta.

ESTE INADMISIBIL CA NIMENI NU FACE NIMIC!

Cei de la Ambulanta ne-au spus ca cel putin la doua zile ridica copii cu maini si picioare rupte, cei de la Budimex (n.r.- Spitalul de urgente pentru copii Marie Curie) erau deja familiarizati cu acel spatiu”, a scris Cristina, mama unei fetite care si-a rupt femurul pe o astfel de trambulina.

Ce reguli trebuie respectate la un astfel de loc de joaca

Un loc de joaca cu trambuline, probabil cel mai mare din tara, a publicat pe site-ul sau regulile pe care copiii si parintii trebuie sa le respecte pentru siguranta tuturor. Una dintre regulile cel mai des incalcata este cea a saritului pe trambuline simultan cu altii copii, ceea ce poate duce la fracturi si deplasari de femur.

FOTO: facebook.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pericol loc de joaca Pericol loc de joaca Copii Jocuri

Articole recomandate

Citeste si despre