Tara care ofera bani pentru a incuraja oamenii sa faca copii in timpul pandemiei de coronavirus

/ / Modificat: 2020-10-06
Tara care ofera bani pentru a incuraja oamenii sa faca copii in timpul pandemiei de coronavirus

Autoritatile din Singapore au anuntat ca vor oferi un sprijin financiar cuplulurilor care vor face copii in timpul pandemiei de coronavirus. 

Natalitatea a scazut in aceasta tara, iar autoritatile sunt ingrijorate de faptul ca oamenii amana sa devina parintii pentru ca se lupta cu stresul financiar si concedierile, informeaza Mediafax.

Nu au fost date detalii despre suma care va fi platita. Singapore are una dintre cele mai scazute rate de natalitate din lume, pe care s-a straduit sa o stimuleze de zeci de ani, un contrast puternic cu unii dintre vecinii sai, cum ar fi Indonezia si Filipine, care se confrunta cu perspectiva unei cresteri masive a sarcinilor dupa perioada de restrictii impuse de coronavirus.

"Am primit feedback conform caruia Covid-19 i-a determinat pe cei care doreau sa devina parinti sa-si amane planurile", a declarat vicepremierul Singapore Heng Swee Keat.

Heng a declarat ca mai multe detalii despre sume si modul in care vor fi platite vor fi anuntate la o data ulterioara.

Sistemul actual de bonusuri pentru bebelusi din Singapore ofera parintilor beneficii de pana la 10.000 de dolari singaporezi (7.330 dolari).Rata fertilitatii din Singapore a atins un nivel minim de opt ani in 2018, conform datelor guvernamentale, la o rata de 1,14 nasteri pe femeie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre