STUDIU! YouTube, aplicatia cea mai utilizata de copiii mai mici de 10 ani

/ / Modificat: 2021-12-29
STUDIU! YouTube, aplicatia cea mai utilizata de copiii mai mici de 10 ani

Retelele de socializare au schimbat complet modul in care traim, dar si modul in care copiii isi petrec timpul liber. Multi dintre ei au trecut de la televizor, la tableta sau la telefonul mobil in timpul liber, astfel incat acestea au devenit deja una dintre cele mai importante surse de divertisment.

Una dintre cele mai utilizate aplicatii de catre copii, este YouTube, potrivit unui stusiu recent realizat de Qustodio. Studiul a fost efectuat pe copiii din Spania. Potrivit acestuia, copiii sun 10 ani, reprezinta categoria de varsta a minorilor care petrec cel mai mult timp pe aceasta platforma.

Aceasta retea de socializare are o comunitate de peste 2,291 milioane de utilizatori din intreaga lume. Cu alte cuvinte, aproape o treime din populatia actuala a lumii o foloseste, potrivit cifrelor furnizate chiar de platforma. Tot continutul pe care il colecteaza a transformat-o intr-una dintre cele mai importante biblioteci de stiri din lume: se estimeaza ca in fiecare minut utilizatorii incarca mai mult de 500 de ore de continut video.

Desi cifrele sunt stratosferice, mai exista un lucru foarte important relevat de studiu: in cursul anului 2021, platforma a inregistrat o scadere globala de 5,5%. Cu toate acestea, in randul copiilor sub 10 ani s-a observat o crestere cu peste 5% in cea ce priveste profilurile activate zilnic.

Cat timp petrec copiii pe YouTube?

La nivel mondial, copiii petrec in medie 65 de minute pe zi pe aplicatie, iar Marea Britanie este in fruntea listei cu 74 de minute/zi. Urmeaza Statele Unite, cu 67 de minute/zi.

Potrivit studiului copiii sub 10 anim petrec, in medie, 10 ore pe zi, uitandu-se la videoclipuri pe YouTube.

Analizand timpul de utilizare in functie de varsta in Spania, studiul arata ca copiii sub 10 ani sunt cei care petrec cel mai mult timp pe YouTube, o ora pe zi, in comparatie cu cei cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani, care petrec in medie 52 de minute pe zi. Acelasi model se regaseste si in Regatul Unit, cu 82 de minute pe zi pentru copiii sub 10 ani, fata de 73 de minute in medie pentru cei sub 18 ani. In schimb, in SUA, copiii cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani petrec 68 de minute pe zi, cu 7 minute mai mult decat cei sub 10 ani.

YouTube: aplicatia cea mai blocata de familii

In ciuda faptului ca aplicatia are o optiune YouTube Kids, creata cu scopul de a permite copiilor sa navigheze singuri, in deplina siguranta, datele globale extrase din studiu plaseaza YouTube ca fiind aplicatia cea mai blocata de familii, cu 35%, urmata de TikTok (25%), Facebook (20%), Instagram (17%) si Snapchat (12%).

Studiul impartit pe tari arata ca parintii spanioli sunt cei care blocheaza cel mai mult YouTube, cu un total de 36% din conturile active, inaintea celor din Marea Britanie, cu 35%, si a celor din Statele Unite, cu 34%.

FOTO: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre