Prima cresa sportiva din Romania. Unde se va deschide si cati copii va putea primi

/ / Modificat: 2022-10-27
Prima cresa sportiva din Romania. Unde se va deschide si cati copii va putea primi

Prima cresa cu profil sportiv din tara noastra va fi inaugurata zilele acestea, la Arad. Unitatea de invatamant prescolar a fost infiintata cu fonduri adunate de Cetatea Voluntarilor, de la companii private, si va avea o capacitate de 40 de copii, potrivit informatiilor prezente in presa locala. Presedinta asociatiei, Ana Maria Popa, a facut anuntul legat de deschidere, la Radio Timisoara.

„Ideea cu cresa sportiva ne-au dat-o cei de la Fundatia Ion Tiriac, nimeni n-a reusit sa o puna in practica in Romania pana acum. Noi vom reusi pentru ca a venit alaturi de noi Federatia Romana de Baschet, va veni si Federatia Romana de Gimnastica, cea care se va ocupa de pregatirea celor care vor sta cu acesti 40 de copii”, spunea in februarie Ana Maria Popa, initiatoarea proiectului.

Cresa va functiona intr-o cladire care apartine Gradinitei cu Program Prelungit 14 din Arad. Aceasta a fost modernizata si renovata, iar lucrarile au durat un an si jumatate. Cresa urmeaza sa fie inclusa in sistemul public de educatie si este o premiera pentru tara noastra. Unitatea este dotata cu o sala cu echipamente specifice, adaptate pentru practicarea exercitiilor de catre copiii mici care vor frecventa cresa.

Initiatorilor proiectului le-a venit ideea de a infiinta o cresa sportiva datorita energiei si curiozitatii de care dau dovada copiii, inca de cand incep sa mearga. Cei mici nu stau locului o clipa incepand de la varsta de un an, atunci cand pleaca sa exploreze lumea. Miscarea este starea lor naturala si ar trebui sa faca parte din viata lor cat mai mult. Din pacate, tot mai multi copii mici petrec timpul in fata ecranelor, in loc sa faca miscare. Acest lucru se poate schimba, prin introducerea de obiceiuri sanatoase in rutina lor.

Copiii nu sunt niciodata prea mici pentru a face miscare. Fie ca este vorba despre inot, gimnastica, alergat sau joaca cu mingea, cei mici se simt in elementul lor atunci cand se misca si isi consuma energia. Tocmai de aceea este important sa ii ghidam spre o activitate care sa le mentina corpul si mintea sanatoase, inca de la varste mici.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cresa copii

Articole recomandate

Citeste si despre