O femeie a murit dupa ce a baut patru sticle cu apa in 20 de minute. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Nu este de glumit"

/ / Modificat: 2023-08-06
O femeie a murit dupa ce a baut patru sticle cu apa in 20 de minute. Medicul Tudor Ciuhodaru:

O femeie in varsta de 35 de ani a murit dupa ce a baut patru sticle cu apa in doar 20 de minute. Medicii au stabilit ca aceasta a murit din cauza unei intoxicatii cu apa. 

Ashley Summers (35 de ani), mama a doi copii din Indiana, se afla in Lake Freeman impreuna cu sotul si cele doua fiice in weekendul de 4 iulie, cand a inceput sa se simta deshidratata.

„Cineva a spus ca a baut patru sticle cu apa in 20 de minute”, a declarat fratele ei, Devon. 

Familia tinerei a marturisit ca aceasta a inceput sa se simta ametita si avea o durere de cap foarte puternica. La intoarcerea acasa, ea a lesinta in garaj. A fost dusa de urgenta la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. Intoxicatia cu apa poate sa apara mai des in timpul verii. 

„Exista unele aspecte care pot face ca cineva sa fie mai expus riscului, dar ceea ce se intampla este ca ai prea multa apa si prea putin sodiu in organism”, a spus Froberg. 

Medicul Tudor Ciuhodaru: Nu conteaza cantitatea de apa, ci timpul in care este consumata

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atentia ca aceasta afectiune, intoxicatia cu apa, poate fi fatala. 

„Nu este de glumit. Nu conteaza cantitatea de apa, ci timpul in care este consumata. Asa s-a intamplat si in cazul acelei paciente care nu a mai  putut fi salvata dupa ce a ingerat o cantitate mare de apa in mai putin de jumatate de ora. 

Oricine poate fi afectat de intoxicatia cu apa, dar mai ales femeile si pacientii varstnici care au probleme de sanatate. In prima faza apare greata si durerea de cap. Ulterior pot aparea astenia, tulburarile de vorbire, ametelile si confuzia. 

Nu trebuie evitate aceste semne. Este o urgenta medicala grava. Nu neglijati astfel de urgente si tratati-va corespunzator”, a declarat intr-o interventie la Antena 3 CNN, doctor Tudor Ciohodaru.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Apa

Articole recomandate

Citeste si despre