Noi materii introduse in scoli. Anuntul facut de ministrul Educatiei

/ / Modificat: 2020-10-02
Noi materii introduse in scoli. Anuntul facut de ministrul Educatiei

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a anuntat, joi, ca vor fi introduse noi materii in unitatile de invatamant. 

Pentru clasele a III-a si a IV-a elevii ar putea sa studieze „Eu si scena”, clasele a VI-a si a VII-a „Teatrul si noi”, iar clasele a X-a si a XI-a disciplina „Laboratorul de teatru”.

„Elevii sa studieze la clasele a 3-a si 4-a disciplina „Eu si scena”, la clasa a 6-a si a 7-a disciplina „Teatrul si noi”, iar la clasele a 10-a si a 11-a, disciplina „Laboratorul de teatru”. Ca profesor de limba si literatura romana si ministru, consider ca acesta este un moment important pentru educatie, moment care raspunde recomandarilor Consiliului UE pentru competentele cheie de învatare pe tot parcursul vietii, in care sunt incluse si competentele artistice, Declaratiei de la Frankfurt privind educatia prin arte, recomandarilor UNESCO prevazute in Agenda de la Seoul in care se precizeaza ca folosirea artelor in educatie poate sa sporeasca abilitatile creative si inovative ale societatii, sa promoveze si sa incurajeze responsabilitatea sociala”, a declarat Monica Anisie în cadrul unei conferinte de presa, cu ocazia deschiderii Anului Universitar.

Potrivit ministrului, propunerea privind introducerea unei discipline în domeniul artei teatrale a venit din partea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre