Nelu Tataru: "Toti elevii de la clasa I pana la clasa XII-a vor purta masti in timpul orelor si in pauze"

/ / Modificat: 2020-08-14
Nelu Tataru:

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca toti elevii, incepand cu cei de la clasa I pana la clasa a XII-a, vor purta masti de protectie atat in timpul orelor, cat si in pauze. De asemenea, inainte de a iesi in recreatie si la revenirea in clase, elevii isi vor dezinfecta mâinile cu substantele care se vor pune la intrarea in salile de curs.

Masura purtarii mastilor este „cea mai sigura regula, pentru ca nu avem certitudinea ca elevii vor respecta distanta minima de siguranta sanitara de un metru”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

„Se merge pe purtatul mastii si in sala de clasa pornind de la clasa I, exceptie vor face elevii de gradinita si cei de la clasa pregatitoare. Când ies in pauza, elevii vor se vor dezinfecta pe mâini, când intra inapoi, la fel. Masura purtatului mastii va ramâne obligatorie fiindca transmiterea este aerogena si masca este cea mai sigura regula, pentru ca nu avem certitudinea ca elevii vor respecta distanta minima de siguranta sanitara de un metru”, a spus Tataru.

Despre redeschiderea scolilor in Bucuresti, ministrul Sanatatii a declarat ca scenariul verde se poate adapta in functie de particularitatea fiecarei scoli, adica de spatiile si personalul lor didactic.

Specialistii de la Institutul National de Sanatate Publica recomandau initial purtarea obligatorie a mastii doar in pauze. Forma finala a draftului va avea, insa, masuri mai dure pentru ca nu se poate baza nimeni ca distantarea fizica va fi respectata de copii.

Sursa: edupedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre