Ministrul Educatiei, anunt clar despre desfasurarea noului an scolar! In ce caz se vor inchide scolile

/ / Modificat: 2021-08-20
Ministrul Educatiei, anunt clar despre desfasurarea noului an scolar! In ce caz se vor inchide scolile

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca noul an scolar va incepe in conditii normale. Elevii vor merge la scoala fizic, iar masca de protectie va fi obligatorie. Sorin Cimpeanu a explicat si in ce conditii ar putea fi inchise din nou unitatile de invatamant. 

Astfel, elevii vor ajunge sa invete din nou online daca rata de incidenta a cazurilor va depasi 6 la mie. 

Sorin Cimpeanu a anuntat ca se lucreaza in prezent pe noi scenarii de functionare a scolilor din septembrie, cand se deschide anul scolar 2021 – 2022.

„Toti participantii au agreat ca scolile trebuie sa se deschida primele si sa se inchida ultimele. Vom tine scolile deschise pana la pragul de 6 la mie. Dupa 6 la mie vor exista o serie de conditii. Peste 6 la mie lucrurile se vor intampla in functie de varsta. La carantina se inchide scoala”, a anuntat Sorin Cimpeanu.

„Sunt in lucru urmatoarele scenarii: prescolarii, crese si gradinite, sa poate participa fizic la procesul educational, clasale I – VI, unde este vorba de elevi care nu pot fi vaccinati, in online.

Pentru cei din clasele VII – XII vom vedea daca modificam regula si dam posibilitatea elevilor vaccinati sa vina fizic la scoala„, a explicat Sorin Cimpeanu.

Regula in acest moment este ca la aparitia unui caz de imbolnavire intr-o clasa, toti intra in online, a mai explicat ministrul Educatiei.

„Toti colegii lui vor trebui sa fie testati. Regula la acest moment este ca la aparitia unei imbolnaviri intr-o clasa, toata clasa sa treaca in online. Daca toti colegii vor accepta sa fie testati, atunci scoala ar putea sa continue cu prezenta fizica, ar putea subliniez, nu este o decizie inca, pentru elevii care sunt vaccinati, cei nevaccinati urmand a trece in sistem online. Este o varianta de lucru„, a completat ministrul Educatiei.

Taguri Inceput de an scolar

Articole recomandate

Citeste si despre