Ministerul Sanatatii, masuri in premiera pentru invatamantul romanesc

/ / Modificat: 2020-08-31
Ministerul Sanatatii, masuri in premiera pentru invatamantul romanesc

Ministerul Sanatatii a emis un ordin in care a venit cu noi precizari pentru redeschiderea scolilor, cu doua saptamani inainte de debutul noului an scolar. Masurile anuntate sunt o premiera pentru invatamantul romanesc.

Astfel, potrivit noului ordin, in invatamantul primar vor fi cel mult 4 ore pe zi, in cel gimnazial, 5 ore, iar la liceu maximum 6 ore pe zi. De asemenea, orele de curs vor fi numai dimineata pentru elevii din invatamantul primar, clasele a VIII-a si a XII-a.

Ghiozdanul nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea copilului 

Prin acelasi act normativ se precizeaza ca ghiozdanul elevului nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea copilului. In acelasi document oficial se precizeaza ca tezele si lucrarile de control nu se vor mai da lunea si vinerea.

Raed Arafat recomanda noi reguli in casa 

Seful ISU, Raed Arafat, a explicat ca deschiderea scolilor nu reprezinta un risc major pentru copii, ci mai degraba pentru adultii cu care acestia vin in contact, mai ales cei varstnicii.

Arafat recomanda familiilor anumite reguli in casa pentru urmatoarele luni. Copilul sa nu interactioneze direct cu bunicii.

"Daca merge bunicul sa ia copilul de la scoala, sa poarte masca. Cand ajunge acasa, sa se dezinfecteze", a mai spus acesta.

Raed Arafat a atras atentia ca anul acesta vaccinarea antigripala este esentiala, pentru a evita suprapunerea bolilor in toamna. 

Despre inceperea noului an scolar, ministrul Educatiei Monica Anisie a spus:  „Am analizat modalitatile in care am putea redeschide unitatile de invatamant incepand cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem tin cont de recomandarile Ministerului Sanatatii. Cel mai bun scenariu va fi acela in care elevii, unii vor fi la scoala si altii vor urmari cursurile in sistem online, urmand sa faca rocada in functie de situatia epidemiologica”, a declarat ministrul.

Sursa: https://evz.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre