Mesaje dureroase ale unor copii cu parinti plecati in strainatate: "Banii nu pot umple golul din sufletul meu"

/ / Modificat: 2019-04-09
Mesaje dureroase ale unor copii cu parinti plecati in strainatate:

Psihologi si profesori din Olt au demarat un proiect scolar, "Mesaj pentru parintele meu", prin intermediul caruia sute de copii au fost indemnati sa scrie scrisori parintilor plecati la munca in strainatate. In martie 2019, psihologii scolari au jurizat mesajele trimise de peste 600 de elevi.

Unul dintre cele mai impresionante a fost al unei eleve de gimnaziu, care le-a transmis parintilor ca "fiecare secunda este ca o piatra ce ma apasa pe suflet cand nu sunteti cu mine. Am sufletul plin de tristete ca m-ati lasat singura cand am mai mare nevoie de voi, in anii adolescentei mele. Imi trimiteti bani si poze lunar, am de toate si totusi nu am nimic. Banii nu pot umple golul din sufletul meu. (…) Siu ca munciti din greu pentru a-mi oferi totul, dar voi nu stiti cat de mult va duc dorul."

"Imi vreau familia inapoi"

scrisoar

O alta fetita si-a intitulat scrisoarea "Imi vreau familia inapoi" si ii roaga pe toti parintii sa se gandeasca de doua ori inainte sa plece si sa lase copiii in urma.

"De multe ori parintii cred ca nu constientizam foarte multe lucruri, dar noi simtim mult mai mult decat ceea ce lasam sa se vada. Cand persoanele dragi sunt langa noi e simplu, dar cand sunt departe ne schimbam parerea, ne doare, si nu orice, ne doare sufletul si ne sufoca dorul de ei," a scris fata in scrisoarea adresata parintilor.

"Scrisoare ascunsa de parintii mei" se intituleaza mesajul unui alt copil care marturiseste ca a trait doar un an alaturi de parintii sai, perioada din care nu isi aminteste nimic. Apoi a fost adus la bunici, in Romania: "Realizez ca parintii mei sunt foarte ocupati ca eu sa nu duc lipsa de nimic", spune copilul.

"Copiii urasc avioanele"

"Am citit toate aceste lucrari cu lacrimile siroind si nu va mint. Am oftat tot timpul. Dar intrebarea este: «Ce facem mai departe?». Toate lucrarile au o trasatura comuna, si anume rugamintea adresata parintilor de a reveni acasa. Toate se incheie asa, toti copiii isi doresc sa aiba parintii langa ei. Sunt foarte emotionante," a declarat psihologul scolar Lucia Draghiceanu, de la CJRAE Olt, pentru Adevarul.

Psihologii au fost socati de cata suferinta ascund in ei copiii carora, in aparenta nu le lipseste nimic.

"Copiii astia spun ca urasc avioanele, pentru ca ele le duc parintii departe. (…) Eu le-am recomandat elevelor mele sa pastreze aceste mesaje, puse bine, pentru momentul cand vor fi ele mame, si sa le reciteasca atunci, dar si sa le arate parintilor", declara Aurora Szocs, alt psiholog implicat in proiect.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Parinti munca strainatate

Articole recomandate

Citeste si despre