Medicul Mihai Craiu, detalii despre legea vaccinarii obligatorii

/ / Modificat: 2020-06-04
Medicul Mihai Craiu, detalii despre legea vaccinarii obligatorii

Medicul pediatru Mihai Craiu a dezvaluit, in cadrul unui interviu pentru Digi24, noi detalii privin proiectul de lege a vaccinarii obligatorii, la intocmirea caruia a participat.

Pediatrul le-a transmis parintilor ingrijorati ca pot raporta oricand orice fel de efect advers pe care cred ca un vaccin l-a avut asupra copiilor lor.

„Trebuie sa existe o reglementare privind vaccinarea obligatorie. Legea vaccinarii ar aduce multe raspunsuri celor care acum ezita. Ar exista raspunsuri in privinta efectelor adverse, a stocurilor devaccinuri. O reglementare este mai buna decat lipsa ei”, a spus dr. Mihai Craiu miercuri seara, la Digi24.

Medicul Mihai Craiu a precizat ca decizia in privinta vaccinarii copiilor ramane a parintilor. Acestia trebuie sa se informeze,  inclusiv in ceea ce priveste efectele adverse, care vor fi trecute pe o lista exhaustiva. 

In privinta celor care au contraindicatie la vaccinare, acestia nu vor primi vaccinul.

„Copiii si adultii care nu pot fi vaccinati nu vor fi vaccinati - persoane care au contraindicatii la vaccinare. Ei vor fi scutiti de vaccinare, dar vor si protejati in acelasi timp, pentu ca cei din jurul lor, fiind vaccinati, nu le pot transmite boli”, a explicat Mihai Craiu.

Medicul a mai spus ca parintii pot raporta oricand daca li se pare ca apar reactii adverse de la vaccinul administrat copiilor si ca exista inclusiv un portal online unde se pot anunta astfel de reactii la vaccin.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre