Medicul Mihai Craiu: Cu un copil mic iesim pe balcon, la geam sau in curte

/ / Modificat: 2020-04-03
Medicul Mihai Craiu: Cu un copil mic iesim pe balcon, la geam sau in curte

In Italia, ultimele bilanturi arata o scadere a cazurilor de infectare. In aceste conditii, Ministerul de Interne italian a emis o circulara care permite copiilor sa iasa afara, la plimbari scurte in jurul locuintei, insotiti de parinti.  

AVERTISMENTUL medicului

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage, insa atentia parintilor si le transmite sa nu mearga cu copiii in zone in care mai sunt si alti micuti. Acesta face referire la un articol, https://journals.lww.com/…/Coronavirus_Infections_in_Childr…, care spune ca nu este clar cata vreme inainte de aparitia simptomelor de boala COVID-19 este contagios un copil infectat. 

"Dragi parinti, dupa ce veti parcurge acest articol, este posibil sa recunoasteti ca ati avut ideea ca o plimbare pana in parc, sau in jurul cartierului, ar fi binevenita, acum, cand este din nou vreme insorita.Raspunsul expertilor este unul foarte clar - pentru moment nu mergem cu copiii in parc, la leagane sau in alte zone comune cu alti copii.

De ce? Pentru ca nu este clar cata vreme inainte de aparitia simptomelor de boala COVID-19 este contagios un copil infectat! Poate sa para perfect normal un copil infectat cu SARS-CoV-2 si sa transmita boala si altor copii in tot acest timp cat este aparent sanatos.

MESAJ DE LUAT ACASA - cu un copil mic iesim pe balcon sau la geam sau in curte, daca stam singuri la casa. NU MERGEM in spatii de joaca comune!," a scris medicul pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu Italia Copii Afara

Articole recomandate

Citeste si despre