Ludovic Orban: "Nu vom putea achizitiona toate cele 250.000 de tablete pentru elevi"

/ / Modificat: 2020-08-31
Ludovic Orban:

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul nu va putea achizitiona cele 250.000 de tablete pentru elevi. 

Seful Executivului a mai spus ca "o sa achizitionam probabil 70-80.000, dar ne-am gandit la lucrul asta". Ludovic Orban a precizat ca va schimba conducerea ONAC, institutiei care s-a ocupat de licitatie, transmite Hotnews.ro.

"Nu vom putea achizitiona toate cele 250.000 de tablete. Achizitia e la ONAC” a declarat Ludovic Orban, la B1 TV, potrivit Hotnews. Premierul a declarat ca va schimba conducerea Oficiului National pentru Achizitii Centralizate.

"Eu nu am vrut sa umblu la baza de achizitii ca iesea imediat scandal. Presedintele ONAC (n.r. – Cornelia Nagy) este presedintele pe care l-am gasit în functie. Trebuie un motiv ca sa iei o astfel de decizie. Aici a existat foarte multa, dupa parerea mea, obtuzitate si o rigoare excesiva în derularea procedurii, a durat prea mult. O sa achizitionam, pana la urma, 70-80.000 de tablete. Dar ne-am gandit la lucrul asta", a declarat premierul. 

Luni va fi emisa o ordonanta de urgenta care prevede alocarea a 175 de milioane de euro din fonduri europene strict pentru cheltuielile pentru deschiderea scolilor. 

"Noi vom deconta autoritatilor locale sau scolilor orice achizitie care este facuta, avem o suta de milioane de euro pentru tablete, se pot achizitiona 500.000 de tablete, avem 50 de milioane de euro pentru materiale, echipamente de protectie pe care de asemenea le vom deconta autoritatilor locale", a mai spus Orban.

Sursa: libertatea.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre