Limba turca se preda acum in scolile din Romania

/ / Modificat: 2023-12-29
Limba turca se preda acum in scolile din Romania

Proiectul „Optiunea mea este Limba Turca” prinde amploare

Proiectul „Optiunea mea este Limba Turca”, ce presupune predarea limbii turce in mod gratuit, ca limba straina optionala in scolile din intreaga lume, isi extinde aria de implementare si in tara noastra. 

Proiectul „Optiunea mea este Limba Turca”, initiat de catre Institutul Yunus Emre din Turcia in anul 2011 si desfasurat in prezent in 10 tari din intreaga lume, este  implementat in Romania de catre Institutul Yunus Emre. Scopul proiectului este de a le face cunostinta gratuit elevilor cu limba si cultura turca, prin intermediul programelor educationale si culturale gratuite implementate ca optional in cadrul scolii unde acestia invata.

Pe langa predarea limbii turce, prin Proiectul „Optiunea mea este Limba Turca” se urmareste apropierea dintre cele doua tari si culturi prin educatie si activitati artistice. O subramura a acestui proiect este infratirea scolilor din Romania si Turcia, astfel ca elevii, profesorii si administratorii scolilor din cele doua tari vor avea ocazia sa se viziteze reciproc si sa cunoasca limba si cultura. 

S-au semnat 3 protocoale, cu 3 scoli din Romania

Proiectul „Optiunea mea este Limba Turca”, care a fost intampinat cu mare interes de catre unele dintre cele mai consacrate scoli din Romania, si-a exins astfel aria de implementare cu semnarea a inca unui protocol de colaborare in luna decembrie a acestui an.

 Cea de-a treia scoala, dupa Liceul Teoretic Dante Alighieri si Scoala Gimnaziala Nr. 103, cu care Institutul Yunus Emre Romania a semnat un protocol este Scoala Gimnaziala „Adrian Paunescu”. 

In cadrul ceremoniei de semnare a protocolului, directorul Institutului Yunus Emre Romania, dl. Mustafa Yıldız,  a declarat: „Astazi ne bucuram sa semnam cel de-al treilea protocol in cadrul Proiectului  „Optiunea mea este Limba Turca” cu Scoala Gimnaziala Adrian Paunescu, din Bucuresti. Multumesc scolii pentru sustinere si interesul oferit proiectului nostru. De acum incolo activitatile comune vor continua sa creasca”. 

Directorul Scolii Gimnaziale Adrian Paunescu, din Bucuresti, doamnaVirginia Alexe, aratandu-si incantarea fata de acest proiect, a adaugat: „Astazi, cu ocazia semnarii acestui protocol, intampinam cu drag Institutul Yunus Emre si Proiectul „Optiunea mea este Limba Turca”. Impartasim aceasta emotie atat cu dumneavoastra, cat si cu elevii nostri”. 

Odata cu semnarea protocoalelor si cu alte scoli din Bucuresti, acest proiect se va extinde mai intai in Bucuresti, iar apoi in toata Romania. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Varsta invatare limba straina copii Copii limba straina Limba straina

Articole recomandate

Citeste si despre