La ce meserii viseaza copiii

/ / Modificat: 2007-06-01
La ce meserii viseaza copiii





 

Un studiu efectuat la nivel national, in scoli si licee, arata ca elevii viseaza la cariere care sa le aduca rapid bani si faima.

Studiul a fost facut pe un esantion reprezentativ de elevi din scoli si licee din evidentele UNESCO, din toata tara, la solicitarea Sensiblu. Copiii au completat chestionare care le cereau sa aleaga dintr-o lista ce meserie vor sa faca. Imaginatia lor a depasit insa lista.

La categoria 9-14 ani, 20a dintre copii au spus ca vor sa fie artisti, cantareti. 13a ar vrea sa fie doctori sau farmacisti, iar in parti egale de 8a vor sa se faca jurnalisti, constructori/arhitecti sau fotbalisti.

Cu procente mai mici, de 5-6, pe ultimele locuri se situeaza viitorii profesori sau politisti. La scolile generale au mai fost mentionate meseriile de: cimitirar, camatar, varzar, veterinar, pilot, sofer, procuror sau hair stylist si avocat.

De la 15 spre 18 ani, adolescentii au vise usor modificate. 15% vor sa fie jurnalisti, 14% raman la doctor/farmacist, 10% constructor/arhitect si numai 8% pastreaza in gand microfonul de cantaret. 2% vor sa fie politisti si 3% profesori. Liceeni s-au mai gandit sa se faca: savanti, manageri, liber profesionisti, informaticieni, functionari bancari, judecatori sau ghizi turistici.

1 Iunie 2007

Evenimentul zilei

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre