Jucariile pentru copii, o alegere destul de grea

/ / Modificat: 2007-12-19
Jucariile pentru copii, o alegere destul de grea





 

Cand faceti cumparaturile de Craciun pentru copii, incercati sa faceti abstractie de noutatile in domeniul jucariilor. In schimb, incercati sa alegeti jucarii care promoveaza o dezvoltare sanatoasa si care ajuta la imbunatatirea relatiilor.

 




Este foarte important sa cautati jucarii care implica imaginatie, creativitate, manipulare si schimbari. Daca jucaria este statica, nu promoveaza nici unul dintre aceste concepte si probabil copilul se va plictisi foarte repede de ea.

In general parintii au tendinta de a cumpara "jucaria de sezon". Aceste jucarii pot fi interesante, unice, dar nu sunt intotdeanuna cea mai buna alegere pentru copil.

Cand aleg jucarii pentru copil, parintii trebuie sa aiba in vedere nevoile si interesele specifice ale copilului, jucarii care promoveaza dezvoltarea mentala si fizica.

De exemplu pot alege un set de piese de construit care dezvolta abilitatile motorii si creativitatea, jocuri video care incurajaza activitatea fizica si mentala.

Bicileta este o alta jucarie benefica; ofera copiilor exercitiul fizic necesar pentru o buna sanatate si promoveaza interactiunea cu cei din jur si spiritul de competitie.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

19 Decembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre