"Fetita muntilor", rasfatata bunicilor

/ / Modificat: 2007-02-22





 

Ioana Georgiana a venit pe lume la Cabana Padina, la Cota 2000, pe  30 ianuarie, pe un viscol naprasnic. Poreclita "fetita muntilor", mana de om de  doar 2, 2 kg si 41 cm  a mobilizat, la propriu, o armata de oameni pentru salvarea ei. Acum ea se afla in casa bunicilor, se simte bine si s-a "dolofanit" simtitor, ajungand la 3 kg. O miniatura de om, de dimensiunea unei papusi,  fetita este cuminte  si isi face simtita prezenta doar cand ii este foame sau vrea sa-i fie schimbat pampersul. Isi mai duce manutele la gura sau isi suceste capsorul in caciulita, lasand sa i se vada doua bobite de aur la urechile minuscule. Sunt cerceii primiti cadou de la viitoarea ei nasa.

  

"Fetita muntilor" s-a nascut la sapte luni. Copil nascut dupa o sarcina tainuita,  Ioana parca a inteles ca trebuie sa fie "discreta" si nu a creat probleme nici dupa ce a venit pe lume. "A fost o sarcina fara probleme. Mi-am desfasurat activitatile normale si nu a banuit nimeni nimic", declara Mari, asa cum o alinta  familia si prietenii. Mari  sustine ca nu va uita niciodata prin ce a trecut. Viscolul naprasnic de afara o facea sa-i fie teama pentru viata copilului ei.

Mariana  si Comsa Oseaca  se declara niste bunici fericiti. Ioana le-a schimbat viata.

"Un copil e o bucurie imensa. Dupa ce Mari va termina concediul postnatal  Ioana  va ramane la noi. Acum toata existenta noastra se invarte in jurul ei. Este cel mai important personaj din casa. Ne  este nespus de draga. Si eu si sotul meu iubim enorm copiii", declara bunica micutei. Pe de alta parte, tanara mamica abia asteapta sa vina vara sa-si duca fetita in vizita la cabana Padina. Acolo isi va petrece Ioana toate vacantele cand va creste.

(Daniela Arnautu)

Citeste tot articolul in: Libertatea

22 Februarie 2007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre