Fetita de trei ani cu un IQ mai mare decat al lui Einstein. "La doi ani stia alfabetul"

/ / Modificat: 2019-02-15
Fetita de trei ani cu un IQ mai mare decat al lui Einstein.

Ophelia, o fetita din Marea Britanie, in varsta de trei ani, a uimit o lume intreaga. Micuta are un IQ de 171, mult mai mare peste media copiilor de varsta ei, dar si peste media adultilor.

"Ne-am dat seama ca este un copil deosebit, inca de cand avea 8 luni. Atunci ea a rostit primul ei cuvant: “Buna”, cu cateva luni inainte de varsta normala. De atunci a inceput sa recunoasca toate culorile, literele si numerele. Mult mai devreme decat ceilalti copii. La varsta de doi ani, Ophelia stia alfabetul," a declarat pentru BBC, mama fetitei, Natalie Morgan.

IQ mai mare decat Einstein

Aceasta a realizat ca fetita are o minte stralucita si a dus-o la experti care i-au dat scorul IQ - de 171. Un scor cu 11 mai mult decat al geniului Albert Einstein - care a avut un IQ de 160.

Scorul Opheliei este mai mare decat al surorii sale, Arnav Sharma, 11 ani, (162) si al fratelui ei, Rahul Doshi, de 12 ani, (162), fiind considerati cei mai destepti copii din Marea Britanie.

Parintii au dus-o pe Ophelia la un psiholog specializat in copii supradotati.

"Nu voiam decat sa stim cum sa o ajutam. Nu voiam ca ea sa se simta presata, dar in acelasi timp voiam sa o stimulam," a precizat tatal fetitei, Ben Dew, potrivit stories.swns.com.

Acolo, Ophelia a facut testul Stanford-Binet, folosit pentru a evalua persoanele cu varste de la 2 ani in sus in domenii precum abilitatile spatiale, logice si verbale. Media pentru intreaga populatie este un IQ de 100, cei mai multi oameni obtinand un IQ intre 85 si 116.

"Cand vorbim, parca discut cu o persoana de 19 ani. Avem conversatii complexe, vine cu propriile ei idei, gandeste repede si isi aminteste foarte multe lucruri," afirma tatal Opheliei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fetita

Articole recomandate

Citeste si despre