Exista riscul ca scolile si gradinitele sa fie din nou inchise? Raspunsul lui Ludovic Orban

/ / Modificat: 2020-10-05
Exista riscul ca scolile si gradinitele sa fie din nou inchise? Raspunsul lui Ludovic Orban

Cazurile de infectari cu coronavirus au crescut in ultimele saptamani in scoli, gradinite si crese, iar parintii se tem ca scoala se va muta din nou online, iar unitatile scolare vor fi inchise. 

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a anuntat insa ca noul an scolar nu este compromis.

"Cum sa fie compromis? Abia ce a inceput anul scolar. Stiti foarte bine ca sunt pe rosu cateva sute de scoli, pe sistem mixt 4.000 si ceva, restul pe verde. Dreptul la educatie al copiilor trebuie respectat, copiii au nevoie sa se duca la scoala, sa tina pasul cu materia si tocmai din acest motiv am stabilit acest sistem".

"Din punctul meu de vedere, copiii sunt in siguranta la scoala. Sunt cu cadrele didactice care au obligatia sa asigure respectarea regulilor de protejare a sanatatii. Daca exista imbolnaviri, probabilitatea ca aceste imbolnaviri sa fie la scoala nu este foarte mare”, a declarat premierul Ludovic Orban, care a ajuns la sediul Ministerului Educatiei.

9 scoli din Capitala, in scenariul rosu 

Scoala Generala "Ionel Teodoreanu" din Sectorul 4 a trecut in scenariul rosu. In urma cu 10 zile, a fost depistat primul caz, iar acum, in unitatea de invatamant sunt 13 persoane confirmate. Noua dintre institutiile de invatamant din Bucuresti, intre care patru licee, au trecut in scenariu rosu, in timp ce alte cinci scoli si gradinite trec in scenariu galben, informeaza Prefectura Bucuresti. 

1. Scoala Gimnaziala Nicolae Grigorescu- Str. Coralilor nr.1, sector 1;

2. Colegiul National Sf. Sava- str. G-ral Berthelot, nr. 23, sector 1;

3. Liceul Teoretic Al. Ioan Cuza- Aleea Barajul Dunarii, nr. 5, sector 3;

4. Scoala Gimnaziala Nicolae Labis- Str. Firidei nr. 2, sector 3;

5. Scoala Gimnaziala nr. 129- Str. Izvorul Crisului nr. 6, sector 4;

6. Scoala Gimnaziala Ionel Teodoreanu- str Costila nr. 2, sector 4;7. Gradinita nr. 178- Str. Iancu Jianu nr. 26, sector 5;8. Liceul Teoretic Marin Preda- Str. Rusetu nr. 17, sector 6;9. Colegiul National Grigore Moisil- B-dul Timisoara nr. 33, sector 6.Aceste institutii de invatamant vor face cursuri exclusiv online in urmatoarele doua saptamani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre