Cvadrupleti pe cale naturala

/ / Modificat: 2006-09-29
Cvadrupleti pe cale naturala

O femeie de 29 de ani din Cluj-Napoca a dat nastere, joi dimineata, la doi baieti si doua fete, transmite corespondentul NewsIn.


O femeie de 29 de ani din Cluj-Napoca a dat nastere, joi dimineata, la doi baieti si doua fete, transmite corespondentul NewsIn.

Nasterea a avut loc la Spitalul Judetean Cluj, Clinica de Obstetrica Ginecologie I si a fost asistata de directorul Autoritatii de Sanatate Publica Cluj, ginecologul Florin Stamatian.

Travaliul a început miercuri, la ora 22.00, iar nasterea s-a produs azi dimineata, începand cu ora 04.50 si terminand cu 05.26. Potrivit lui Stamatian, toti bebelusii se afla în incubator, deoarece nu au plamanii destul de dezvoltati sa respire singuri, doi dintre ei sunt asa de micuti încat de afla în acelasi incubator.


Greutatile celor patru bebelusi variaza de la 550 la 900 de grame, nasterea intervenind la 26 de saptamani de sarcina, adica timpul minim necesar pentru ca micutii sa aiba o sansa de supravietuire.



Deoarece Clinica de Ginecologie I nu are dotarea necesara, a fost adus un aparat de ventilatie pentru nou-nascuti de la cealalta maternitate din Cluj, Clinica "Dominic Stanca". Bebelusii vor trebui sa stea în incubator pana cand ajung la greutatea de 2 kg, conform ginecologului Florin Stamatian.

Proaspata mamica - care nu prezinta complicatii dupa nastere - se afla la doua sarcina, ea mai avand o fetita. Ea a realizat doar la a doua investigatie cu ecograful ca va da nastere la cvadrupleti, prima investigatie medicala aratand prezenta a trei feti în uter.

Realitatea.net

29 Septembrie 2006



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre