Copil de 3 ani cu sindrom inflamator multisistem, internat la ATI la Spitalul "Dr. Victor Gomoiu"

/ / Modificat: 2020-10-12
Copil de 3 ani cu sindrom inflamator multisistem, internat la ATI la Spitalul

Un copil in varsta de 3 ani este internat la ATI la Spitalul "Dr. Victor Gomoiu" din Bucuresti cu sindrom inflamator multisistem, in urma infectiei COVID-19. Copilul nu este intubat, iar starea lui este stabila, a anuntat directorul spitalului, Diana Ionescu.

 Baietelul a ajuns in Capitala sambata prin transfer de la Spitalul din Brasov.

"Diagnostic de prezumtie - meningita. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfunctii, disfunctie respiratorie, disfunctie cardiaca, un sindrom inflamator foarte pronuntat, modificari hematologice importante, a fost admis in Terapie Intensiva, unde medicii nostri l-au diagnosticat cu PIMS (Sindrom Inflamator Multisistem - n.r.). Actualmente este intr-o stare favorabila, e neintubat, e stabil si merge spre bine", a explicat dr. Ionescu.

"Copilul a fost infectat cu COVID, undeva in jur de 30 septembrie are un test pozitiv. La noi testele sunt negative de RT-PCR, dar are IgG crescut, deci ne arata ca a trecut prin boala. Este o reactie inflamatorie multisistemica, cum stim, ce apare la doua-trei saptamâni dupa infectia cu SARS-COV-2", a afirmat Diana Ionescu.

La Spitalul "Gomoiu" a mai fost internat cu PIMS un baietel de 10 ani din Buzau, care a fost externat ulterior. Tot la "Gomoiu" a ajuns un adolescent cu sindrom inflamator multisistem, asociat infectiei cu COVID-19.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre