Copiii cu varsta de 2 ani pot fi inscrisi la gradinita, la cererea parintilor

/ / Modificat: 2020-09-08
Copiii cu varsta de 2 ani pot fi inscrisi la gradinita, la cererea parintilor

Noi reguli pentru inscrierea la gradinita! Copiii care au implinit doi ani vor putea fi inscrisi in invatamantul prescolar, la cererea parintilor, in limita locurilor disponibile, arata o prevedere ce se regaseste intr-o lege publicata deja in Monitorul Oficial, care modifica Legea Educatiei.

Legea nr. 185/2020, publicata deja in Monitorul Oficial, se aplica de la data de 1 septembrie 2020.

"La solicitarea expresa a parintilor, in limita numarului de locuri, pot fi inscrisi in invatamantul prescolar copiii cu varsta de minimum 2 ani, asigurandu-se finantarea de baza corespunzatoare, de la bugetul de stat, in baza costului standard per prescolar stabilit prin hotarare a Guvernului", este mentionat in Legea nr. 185/2020.

La clasele prescolare, grupa de copii cuprinde in medie 15 prescolari, dar nu mai putin de zece si nu mai mult de 20.

Prevederile legii au intrat in vigoare la data de 1 septembrie 2020, deci se vor aplica pentru inscrierile din anul scolar 2021-2022.Incepand de anul acesta, "grupa mare la gradinita devine obligatorie", dupa cum a afirmat ministrul Educatiei.

Prin urmare, parintii ai caror copii implinesc 5 ani sunt obligati sa ii inscrie sau reinscrie la gradinita. 

"As vrea sa nu uite nici parintii, nici autoritatile, ca tot vorbeam de inspectori, ca incepand din anul scolar urmator, deci din toamna, participarea la grupa mare la gradinita devine obligatorie", a amintit ministrul. Asadar, copiii care nu fac cel putin un an de gradinita nu vor mai putea fi inscrisi in clasa pregatitoare.

Sursa: portalinvatamant.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre