Ce se intampla daca copilul tuseste sau face febra in timpul carantinei?

/ / Modificat: 2020-03-31
Ce se intampla daca copilul tuseste sau face febra in timpul carantinei?

Avem multe indoieli cu privire la aceasta situatie cu care ne confruntam. Carantina pentru a preveni raspandirea coronavirusului. Una dintre intrebari se refera la ce trebuie sa faca un parinte daca copilul dezvolta febra sau tuse in timpul carantinei. 

COVID-19 are o rata mare de contagiune. In mod normal, potrivit mai multor cercetari, la copii si tineri, noul virus nu provoaca un sindrom sever, dar au fost si exceptii.

Ce ar trebui sa fac daca copilul meu are tuse sau febra in timpul carantinei?

Febra si tusea sunt cele mai frecvente simptome ale coronavirusului. Cel mai important lucru in aceste cazuri va fi sa ramai calm. Datele disponibile pana acum arata ca virusul trece adesea neobservat la sugari si copii mici. Multi dintre ei vor transmite infectia fara a prezenta simptome, iar altii o vor dezvolta sub forma de raceala comuna.

Dar acest lucru nu inseamna ca nu poate aparea un caz mai grav. In aceste conditii, pentru ca aflam un carantina, iar spitalele sunt luate cu asalt, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa sunam medicul pediatru.

Nu trebuie sa ne alarmam daca recomandarea pediatrului este ca cel mic sa ramana acasa sub supravegherea parintilor. Este o masura pentru a proteja copilul de anu intra in contact cu persoane infectate. Astfel, vom monitoriza starea copilului de acasa si, daca simptomele nu se imbunatatesc in 3-4 zile, vom apela din nou la medic. Daca este necesar, ei vor fi cei care recomanda sa mergem la spital.

Recomandari UNICEF

Specialistii INICEF recomanda, de asemenea, ca parintii sa nu mearga cu copilul la spital in aceasta perioada. Trebuie consultat medicul prin telefon.

Continuati sa urmati bunele practici de igiena a mainilor si a cailor respiratorii, precum spalarea periodica a mainilor. La fel ca in cazul altor infecții respiratorii precum gripa, contactati medicul din timp daca copilul prezinta simptome.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carantina Tuse Febra Copil

Articole recomandate

Citeste si despre