Aabriela si Aarielle au cantarit la nastere, impreuna, doar 1,360 grame

/ / Modificat: 2020-06-03
Aabriela si Aarielle au cantarit la nastere, impreuna, doar 1,360 grame

Aabriella si Aarielle au cantarit la nastere, impreuna, doar 1,360 grame. Au plecat acasa chiar in ziua in care trebuiau sa vina pe lume. 

Demi Croazier a nascut gemenele pe cand avea 14 saptamani de sarcina: o fetita a cantarit la nastere 635 de grame, iar cealalta 512 grame. Una dintre micute a avut nevoie si de o interventie la inima la varsta de sase saptamani. 

De ce au aparut aceste probleme 

Lui Demi, mamica gemenelor, i s-a spus inainte de nasterea fetelor ca nu va putea naste natural din cauza sindromului ovarelor polichistice. 

"Sa aflu ca am gemeni a fost ceva uimitor. A fost o sarcina normala, in afara faptului ca a trebuit sa fac mai multe ecografii. Aarielle a avut o greutate mica pe tot parcursul sarcinii". 

A nascut la 14 saptamani 

La 14 saptamani de sarcina, Demi a mers la munca, iar seara a inceput sa aiba dureri. Noaptea a fost nevoita sa merga de urgenta la spital. Dupa doua ore de contractii, avea dilatatie opt centimetri. 

"A fost ingrozitor. Nu este ceva la care sa te astepti. Am aflat ca sunt fete. Nu am avut timp sa ma pregatesc . A fost un soc imens. Aarielle a venit prima pe lume, apoi la 8 minute sora ei, Aabriella. Aarielle s-a nascut intr-un sac, caz destul de rar. Apoi au fost duse la terapie intensiva si a trebuit sa astept aproximativ doua ore sa le pot vedea.

aby 3

Asistentele mi-au explicat ca urmatoarele doua saptamani vor fi cruciale", a marturisit tanara mamica. Aarielle a fost transferata apoi la Spitalul Freeman pentru operatia la inima. In cele din urma au ajuns acasa pe 7 octombrie, ziua in care trebuiau sa vina pe lume daca sarcina decurgea normal. Amandoua sunt bine acum. Nu sunt la fel de avansate in dezvoltare precum copiii normali, dar medicii sunt multumiti de progresul facut. 

mama gemene

"Cand s-au nascut nu am crezut ca vor reusi, pentru ca erau foarte mici. Personalul din spital a fost insa extraordinar pentru ca in niciun moment nu ne-au facut sa simtim ca am putea sa le pierdem. Pentru mine sunt niste minuni - nu pot sa cred ca a trecut deja un an. Ne-am izolat in aceasta perioada de pandemie pentru ca fetitele au probleme pulmonare", a povestit Demi. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre