A terminat facultatea si este om de afaceri la doar 12 ani. Micul geniu are un sfat pentru toti copiii

/ / Modificat: 2021-06-17
A terminat facultatea si este om de afaceri la doar 12 ani. Micul geniu are un sfat pentru toti copiii

La 12 ani, un copil este, in general, clasa a cincea sau a sasea si nu se gandeste vreo secunda la ce facultate ar vrea sa mearga. Ei bine, exista, insa, si cazuri exceptionale, cum este al micutului Mike Wimmer, un american care a terminat liceul si universitatea in aceeasi saptamana, la doar 12 ani!

Pustiul din SUA poate fi considerat un mic geniu si a folosit timpul liber (prea mult) pe care l-a avut in pandemie pentru a-si aprofunda studiile si a lua un avans considerabil fata de alti copii de varsta lui. El este, de altfel, si un om de afaceri de succes, desi te-ai astepta ca un copil de varsta lui sa aiba ca prioritate joaca si prietenii.

A terminat liceul si facultatea in doar cateva luni

Mike Wimmer este originar din Carolina de Nord si a facut mai multe clase intr-un singur an scolar, reusind sa termine foarte rapid liceul. Si asta nu i-a fost de ajuns. Pentru ca i-a ramas prea mult timp liber din cauza suspendarii cursurilor si a mutarii lor in mediul online, Mike a decis sa inceapa si cursurile universitare. Copilul nu avea timp de pierdut...

Nu mai trebuia sa fac naveta la scoala, asa ca am avut mai mult timp pentru a putea lua lectii suplimentare. A fost bine asa, fiindca altfel stateam fara sa facem nimic, corect?

Mike Wimmer a terminat liceul in decembrie 2020, iar apoi s-a concentrat pe facultate. Cum si-a dat seama mama baiatului ca are acasa un mic geniu?

Am fost intr-o tabara de vara cand eram foarte mic, iar cand mama a venit sa ma ia, dupa prima zi au intrebat-o daca stia ca imi pot scrie numele complet si pot face inmultiri. Mama stia, dar credea ca este normal.

Doar ca la varsta lui aceste aptitudini aratau un coeficient de inteligenta mult peste medie.

Scepticismul adultilor, cel mai mare obstacol

Mike a fost mereu avid de cunostinte noi, si-a dorit mereu sa invete nefiresc de mult si, in ciuda gandirii sale foarte avansate, a dat piept cu multe obstacole. Cea mai mare problema a fost pentru el faptul ca adultii nu il luau in serios si ca, din aceasta cauza, i-a fost greu sa obtina acces la cursurile de care era interesat.

Sunt o multime de oameni care, cand imi vad varsta, spun «Nu poti face acest curs» sau «Este prea mult pentru tine. De aceea, castigarea credibilitatii si gasirea unor profesori dornici sa-mi promoveze abilitatile au reprezentat cea mai grea parte.

A transformat pasiunea pentru robotica in business, dar nu uita de copilarie

Mike este, la fel ca multi copii, pasionat de roboti, insa nu de joaca, ci de dezvoltarea lor. Micul geniu si-a transofrmat pasiunea in business, dupa ce, inca de la 7 ani, a inceput primul proiect - Next Era Innovations. Si totusi nu uita sa fie copil, desi are preocupari neobisnuite pentru varsta sa:

In camera mea exista masini Hot Wheels de-a lungul peretelui, sine de tren pe podea si piese Lego peste tot. Sunt foarte ocupat cu scoala si afacerile, insa sunt un copil.

Mesajul sau pentru ceilalti copii din toata lumea? Sa isi urmeze visurile.

Cand o usa se inchide, exista mereu alta usa sau o fereastra prin care poti sa treci.

Taguri Geniu

Articole recomandate

Citeste si despre