Top. Ce nume au ales romanii pentru copiii lor in 2018

/ / Modificat: 2019-03-29
Top. Ce nume au ales romanii pentru copiii lor in 2018

Dupa ce afli ca vei avea un copil, te gandesti imediat ce nume ii vei pune. Alegerea numelui este cea mai grea decizie pentru un parinte.

Si nu trebuie sa uite ca legea le permite ofiterilor de stare civila sa nu inregistreze prenume ofensatoare sau care le pot aduce deservicii copiilor in viitor.

Potrivit Directiei pentru Evidenta Persoanelor, sunt tot mai rar folosite prenume precum Vasile, Constantin, Paraschiva sau Ecaterina.

Topul numelor

Anul trecut, cele mai populare prenume au fost Maria (23.253), Ioana (6.037), Elena (5.839), Sofia (5.401) si Andreea (4.473).

In privinta baietilor, cei mai multi au primit prenumele de Andrei (13.448), David (7.111), Alexandru (6.965), Stefan (6.065) si Gabriel (5.621).

Sociologii atrag atentia ca majoritatea copiilor care poarta prenume “exotice” se pot confrunta cu probleme de adaptare.

"Putem observa nume de-a dreptul exotice, neimaintalnite, nemaiauzite. S-ar putea sa le creeze un disconfort pe intreg traseul de viata", a precizat Ioan Hosu, sociolog, pentru ProTv.

Cele mai cautate nume in lume

Intr-un top intocmit de Baby Center Population, anul trecut, in lume, cele mai intalnite prenume au fost Liam, Noah si Ethan, pentru baieti, si Emma, Olivia si Sophia - pentru fete.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume

Articole recomandate

Citeste si despre