Pregatirea copilului pentru vizita la spital

/ / Modificat: 2008-02-14
Pregatirea copilului pentru vizita la spital


 Pregatirea copilului pentru vizita la spital este o activitate foarte important deoarece, pentru oricine si in special pentru copii, vizita la spital poate fi un motiv de teama.
 

Medicii specialisti au cateva recomandari de care parintii ar trebui sa tina cont cand vine vorba de pregatirea copilului pentru vizita la spital:

  • Inainte de a merge la spital, copilului trebuie sa i se explice ce urmeaza sa se intample, la ce sa se astepte, cum va fi si de ce trebuie sa mearga la spital.

  • Pentru a explica unui copil mic vizita la spital, se pot folosi poze si povesti care sa il faca sa inteleaga situatia.

  • Copilul trebuie sa fie lasat sa isi aleaga un obiect care este special pentru el, poze, carticele, jucarii sau orice il va face sa se simta mai comfortabil.
  • Pe perioada in care se afla la spital parintii pot incerca sa ii distraga atnetia si sa il tina ocuoat pentru a nu avea tim sa se gandeasca la faptul ca este in spital. Parintii pot canta un cantecel cu copilul, pot numara, asculta muzica sau ii pot citi o poveste.

  • Cand vine vorma de vizita la spital, orice copil va pune intrebarea: "O sa ma doara?". Cel mai bine este ca parintii sa fie sinceri cu copilul si sa ii explice daca o sa-l doara. Este foarte important ca parintii sa castige increderea copilului.
  • Gabriela Hotareanu

    Redactor Copilul.ro
    14 Februarie 2008

    Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Spital copii Spitale pentru copii

    Articole recomandate

    Citeste si despre