Italia le permite copiilor sa iasa afara insotiti de un parinte

/ / Modificat: 2020-04-01
Italia le permite copiilor sa iasa afara insotiti de un parinte

Din cauza carantinei declarata dupa ce numarul cazurilor de COVID-19 a escaladat, italienii sunt nevoiti sa stea in casa.

Ministerul Afacerilor Interne a modificat masurile rigide de izolare, permitand ccopiilor cu varsta sub 18 ani sa iasa la plimbare timp de o ora, insatiti de unul dintre parinti.

Prin aceasta noua masura, se doreste sa ofere familiilor, in special copiilor, sa ia o gura de aer curat, permitand copiilor mici sa faca plimbari in apropierea caselor lor, atat timp cat fac acest lucru individual, in compania unui adult si respectand distanta sociala.

Copiii nu au voie in parcuri

Desi pot iesi afara, copiii au interzis sa meraga in parcuri, la locuri de joaca si gradini publice, pentru ca nu sunt permise activitati sportive, de agrement sau recreative.

Aceasta modificare a fost aprobata dupa ce mai multe solicitari din partea familiilor, au cerut sa li sa permita celor mici sa iasa afara, chiar si pentru perioade scurte de timp, pentru a face fata mai bine izolarii

Noua circulara a autoritatilor permite si persoanelor in varsta si persoanelor cu dizabilitati sa iasa la plimbare, daca sunt insotite de cineva care sa ii ajute

Italia este cea mai afectata tara din Europa de coronavirus. S-au inregistrat 12.400 de decese de COVID-19  si peste 105.000 de cazuri de persoane infectate cu noul virus. In aceste conditii, Italia va ramane in carantina pana pe data de 14 aprilie. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Italia Copii Afara Parinte

Articole recomandate

Citeste si despre