Exista o sansa de una la 200 de milioane. O femeie a nascut tripleti IDENTICI conceputi pe cale naturala

/ / Modificat: 2020-05-04
Exista o sansa de una la 200 de milioane. O femeie a nascut tripleti IDENTICI conceputi pe cale naturala

Sansele ca o femeie sa aduca pe lume tripleti identici pe cale naturala este estimata la una din 200 de milioane.

Katie Craw, in varsta de 26 de ani, din Tara Galilor, a reusit aceasta minune. Mamica a declarat ca ea si partenerul sau aproape ca au lesinat cand au aflat ca al doilea lor copil erau, de fapt, trei.

De obicei, tripletii nu sunt identici si se formeaza cand sunt fertilizate doua ovule si unul sa se dezvolte in gemeni.

Dar Katie este una dintre putinele femei din Regatul Unit care se pot mandri cu tripleti identici, cunoscuti sub numele de monozigoti (ovulul fertilizat se imparte in trei dupa conceptie).

"Cand am aflat ca sunt insarcinata cu trei, m-am gandit:  nu ne putem permite o masina mai mare sau o casa mai mare. A fost greu la inceput. Dar mama mea mi-a spus ca lucrurile se intampla dintr-un motiv si asta este surpriza pe care ne-a pregatit-o viata," a povestit mamica, potrivit Daily Mail.

Au trait socul vietii lor

Cuplul avea deja un fiu de patru ani, Jacob, si si-a dorit sa mai aiba un copil. Din fericire, Katie a ramas insarcinata in a doua luna de incercari.

Insa la ecografia de 12 saptamani cei doi au trait socul vietii lor. 

tripleti2

"In cinci secunde dupa ce medicul a pus scanerul pe burta mea, mi-a cerut sa respir adanc. Am crezut ca o sa-mi dea vreo veste proasta, dar am auzit "pot vedea trei batai de inimi." Stiam doar ca nu glumea. Am fost dusi in alta camera. Eu plangeam, iar sotul era alb ca foaia de hartie. Ne-au spus ca este un caz foarte rar, apoi ne-au povestit despre toate complicatiile, dar ne-au spus ca putem avea trei bebelusi sanatosi," a mai spus Katie.

Doua saptamani mai tarziu, la o nou ecografie, cuplul a aflat ca bebelusii aveau fiecare cate un sac amniotic.

Dar la 26 de saptamani, medicii care urmareau sarcina s-au ingrijorat putin pentru ca unul dintre tripleti parea ca nu ia in greutate. Din acest motiv, Katie a fost trimisa la maternitatea din Liverpool.

Aici, specialistii i-au spus ca este putin probabil ca tripletii sa fie identici si au considerat ca medicii de la spitalul galez au comis o eroare.

"Cand si-au dat seama ca sunt identici, chiar au fost uimiti. Au spus ca nu au mai vazut niciodata asa ceva," a adaugat mama.

A nascut la 30 de saptamani

Bebelusii se dezvoltau normal si Katie a fost programata pentru cezariana la 32 de saptamani. Dar cand se afla in saptamana 28, femeia a inceput sa aiba contractii. A fost tratata la spital, apoi trimisa acasa sa stea numai la pat.

treipleti1

Cu toate acestea, la 30 de saptamani medicii i-au facut, de urgenta, cezariana. Pe 9 februarie au avenit pe lume Tommy, nascut la 17.50, Joshua la 17.51 si Eddie la 17.52.

"Tommy a iesit si a respirat puternic si a tipat si intrega audienta a aplaudat. La fel a fost si cu Joshua si Eddie. Erau plini de adrenalina," isi aminteste mama.

Katie a fost externata dupa o saptamana, insa bebelusii au ramas la spital. Cei trei au ajuns in sanul familie dupa aproape doua luni.

Articole recomandate

Citeste si despre