Comportamentul copilului si recompensa

/ / Modificat: 2007-10-19
Comportamentul copilului si recompensa





 

Alcatuiti un tabel care sa contina toate zilele saptamanii si care sa fie cat mai colorat. Il puteti confectiona impreuna cu copilul, pentru ca acesta sa inteleaga ca este al lui si pentru a-i da posibilitatea de a-l personaliza asa cum doreste.

De fiecare data cand copilul are un comportament bun, primeste o stea in tabel. Hotararea in ceea ce priveste, ce anume trebuie sa faca copilul, cat si ce recompense va primi, va apartine.

Stabiliti un numar de stelute pe care trebuie sa le adune copilul, pentru a primi o recompensa.

In ceea ce priveste activitatile rasplatite cu stelute, acestea pot fi, faptul ca a strans jucariile si le-a pus la locul lor dupa joaca, ca s-a schimbat de uniforma scolara imediat ce a ajuns acasa, ca s-a apucat singur de teme, sau orice activitate care considerati ca merita rasplatita. Ideea principala este ca nici o fapta buna nu trebuie sa ramana nerasplatita.

Copilul trebuie sa stie ca o data ce a adunat un numar de stelute, va primi o recompensa, care implica petrecerea timpului impreuna cu parintii. Fie ca asta inseamna ca, vineri seara sa stea un pic mai tarziu decat ora obisnuita de culcare, sa mearga la cumparaturi sau orice activitate pe care o puteti realiza impreuna, si stiti ca ii face placere copilului.

Scopul acestui tabel, este unul in totalitate pozitiv, asa ca, in situatiile in care copilul face o nazbatie, sau nu are un comportament adecvat, nu trebuie sa scoateti stelute din tabel.

Este suficient sa ii reamintiti copilului ca faptele rele nu il vor ajuta sa obtina stelutele necesare pentru recompensa.

Incercati sa schimbati modalitatea de recompensare, deoarece copii se plictisesc destul de repede, si astfel isi vor pierde interesul pentru acest "joc".

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

19 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre