Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in clasa pregatitoare, in anul scolar 2019-2020

| | Modificat: 2019-02-19 14:03:50

Inscrierea in clasa pregatitoare incepe pe 4 martie 2019. Actele necesare pentru inscriere difera in functie de optiunea aleasa de parinte.

In cazul in care se doreste inmatricularea copilului la o alta scoala decat cea de circumscriptie, numarul documentelor va fi mai mare.

clasa-pregatitoare

Acte necesare pentru inscriere la scoala de circumscriptie:

  • fotocopie a actului de identitate al parintelui care completeaza cererea de inscriere la clasa zero;
  • fotocopie a certificatului de nastere al copilului;
  • pentru copiii care implinesc 6 ani incepand cu 1 septembrie 2019, parintele trebuie sa depuna si o copie a documentului care atesta rezultatul evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului.

Potrivit metodologiei publicate de Ministerul Educatiei, copiile actelor vor fi certificate in conformitate cu originalul, de catre secretariatul scolii.

Documente pentru inscriere la o scoala care nu e de circumscriptie

Actele trebuie sa arate ca elevul indeplineste criteriile generale de departajare pentru ocuparea locurilor libere ale scolii.

Aceste acte pot fi, dupa caz:

  • certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului;
  • act care dovedeste ca este orfan de ambii parinti. Situatia copilului care provine de la o casa de copii, centru de plasament sau din plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti;
  • document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte
  • document care certifica existenta unui frate sau a unei surori, inmatriculati in scoala respectiva.

Acte suplimentare pentru parinti divortati

In cazul copiilor care au parintii divortati, la inscrierea in clasa pregatitoare trebuie sa fie prezentata si hotararea judecatoreasca definitiva din care rezulta modul in care se exercita autoritatea parinteasca si unde a fost stabilita locuinta minorului.

De asemenea, pentru copiii care sunt inscrisi de un tutore sau de un reprezentant legal, acestia trebuie sa aiba actele necesare care dovedesc statutul lor fata de copil.

Taguri Clasa pregatitoare Acte necesare inscriere clasa pregatitoare Clasa pregatitoare scoli

Articole recomandate

Citeste si despre