Alocatiile copiilor nu vor fi dublate in acest an. Nu sunt bani

/ / Modificat: 2020-06-09
Alocatiile copiilor nu vor fi dublate in acest an. Nu sunt bani

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, in cadrul unui interviu pentru Digi24, ca alocatiile copiilor nu vor putea fi dublate in acest an. Legea care a decis aceasta marire a alocatiilor pentru copii este neconstitutionala, a specificat ministrul. 

De asemenea, daca aceasta lege va fi in final declarata constitutionala, dublarea alocatiilor ar putea fi amanata. 

“Alocatiile au fost dublate in Parlament fara sa aiba sursa de finantare. Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este in criza, este o criza globala, nu ai cum sa discuti despre asa ceva.  A venit la jumatatea anului fara sursa de finantare, daca era stabilita in buget la inceputul anului, era altceva. Ce sa facem, sa taiam banii de la investitii, din alta parte, sau sa ne imprumutam mai mult?”, a spus Citu. “Este o lege neconstitutionala, nu se prezinta sursa de finantare”, a punctat ministrul. 

“Vedem daca putem sa amanam pentru viitor”, a admis totusi ministrul, intrebat ce se va intampla in cazul in care legea este totusi declarata constitutionala. 

Parlamentul a adoptat miercuri legea de respingere a Ordonantei de Urgenta care amana dublarea alocatiilor pana la data de 1 august 2020. Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi impotriva și 98 de abtineri. Legea merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis. Daca presedintele promulga legea, Guvernul ar trebui sa creasca alocatia pentru copii pana la suma de 300 de lei. Presedintele are la dispozitie 20 de zile pentru promulgarea legii, insa o poate retrimite in Parlament.

Sursa: https://www.digi24.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre