Tinuta bebelusului tau primavara

/ / Modificat: 2009-01-30
Tinuta bebelusului tau primavara

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Luminita Ionescu

Bebelusul tau, ghiocel de primavara

A trecut iarna cea friguroasa si gerul care inrosea obrajorii bebelusului tau dupa primele minute petrecute afara. Totusi, primavara este si ea un anotimp capricios si tu trebuie sa fii prevazatoare si sa iei toate masurile pentru ca bebelusul tau sa nu raceasca acum. Ar fi si pacat dupa ce ai reusit sa-l mentii sanatos toata iarna sa se imbolnaveasca tocmai cand soarele incepe sa-si arate mai mult razele.

Regula de imbracare a bebelusului ramane in principiu aceeasi: decat un singur rand de haine foarte gros, mai bine mai multe randuri mai subtiri pe care le poti da jos in functie de variatiile vremii si de locurile in care mergeti.

Sa recapitulam:

Primul strat este cel de crema hidratanta pentru pielea bebelusului. Vantul si variatiile de temperatura fac ca pielea sa fie mai predispusa uscarii, iar lotiunile hidratante sunt un factor important de protejare a pielii sensibile a bebelusului. Noi iti recomandam Crema hidratanta pentru corp de la NIVEA Baby, potrivita pentru utilizare zilnica pe fata si corpul bebelusului. Aceasta ofera o protectie indelungata impotriva deshidratarii.

img/director_img/cold_protection.jpg Nu uita de crema de protectie solara pe care trebuie sa o aplici pe acele parti ale corpului bebelusului care vor fi expuse: fata si manutele. Crema de protectie solara pentru bebelusi de la NIVEA Baby contine vitamina E si minerale care nu patrund in stratul de piele si formeaza o pelicula protectoare la suprafata, oferind protectie ridicata impotriva razelor UV.

Urmeaza body-ul care va sta lipit de corpul bebelusului si-i va asigura caldura. Mai departe, o pereche de pantalonasi subtirei (daca body-ul nu este unul cu picior) vor fi acoperiti de pantalonii care alcatuiesc tinuta bebelusului. Sigur ca salopeta groasa de iarna poate fi inlocuita acum ori cu una ceva mai subtire, ori cu un pantalonas si o hainuta de primavara.

Chiar daca soarele straluceste mai mult acum, caciula, fularul, manusile si ghetutele nu pot iesi inca din tinuta celui mic. Organismul lui este mult mai sensibil decat al unui adult si de aceea, trebuie inca sa-l protejezi de temperaturile nu foarte ridicate. Inca o veste buna pe care o aduce primavara este aceea ca poti petrece ceva mai mult timp cu bebelusul tau afara, dar nici acum nu trebuie sa exagerezi. Vremea e inca capricioasa, iar tu trebuie sa fii atenta la orice semn care poate pune in pericol siguranta bebelusului tau: daca vantul este prea puternic, obrajorii lui ar putea fi afectati daca il tii prea mult afara, iar daca se joaca foarte mult este posibil sa transpire si atunci este mai predispus racelii.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre