Tati schimba scutece? Invata cum sa il ajuti

/ / Modificat: 2008-08-08
Tati schimba scutece? Invata cum sa il ajuti

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Iulia Voicu

Pana cand bebelusul tau va renunta la scutece, vei avea de schimbat foarte multe, stim ca este o munca dificila, dar cu rabdare si indemanare de mamica, aceasta perioada va trece mai repede decat te astepti.

Din cand in cand simti nevoia de o pauza atunci cand vine ora de schimbat scutece. Desi taticul este ocupat cu serviciul, daca doreste sa te ajute, ati putea impreuna sa aveti parte de o experienta hazlie si unica in viata de parinte.

Majoritatea taticilor din ziua de azi privesc cu entuziasm noua "slujba" de tatic, cu tot ce presupune aceasta, altii nu indraznesc sa paseasca spre acest teritoriu "urat mirositor".

Multi tatici se impotrivesc acestei slujbe de schimbat scutecul. Daca nu isi doreste sa faca acest lucru, nu incerca sa il obligi. Totusi, pentru acei tatici care isi doresc sa treaca prin acest proces, ajuta-i sa duca munca la bun sfarsit.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa il ajuti sa isi dea seama daca bebelusul vostru si-a murdarit sau nu scutecul. Apoi, invata-l sa aiba totul pregatit: servetele umede, un scutec curat, haine curate atat pentru bebelus, cat si pentru el, o punga de plastic pentru scutecul murdar si produse pentru ingrijirea bebelusului.

Pentru ca bebelusii nostri sunt veseli si energici, ai grija sa il avertizezi pe tatic sa nu il lase nesupravegheat nici o secunda, in special sa evite sa il lase singur pe masa de schimbat scutece pentru a preveni posibilele accidente.

img/director_img/scutec_bebe.gif Pentru inceput, impartaseste-i secretul de a-i scoate ciorapeii: bebelusilor le place foarte mult sa miste din picioare. Invata-l cum trebuie sa ii atragi atentia lui bebe, prin povesti, jocuri sau fete amuzante. Este foarte important ca tatal sa interactioneze cu bebelusul, exact asa cum o faci si tu.

Parcurgeti impreuna toti pasii necesari, incepand de la dezlipirea partilor adezive ale scutecului, la stergerea pielii bebelusului, inlocuirea scutecului si folosirea produselor special recomandate pentru funduletul bebelusului.

Va recomandam sa folositi Pudra extra fina NIVEA Baby care protejeaza eficient pielea sensibila a bebelusilor impotriva iritatiilor, frecarii si mancarimii, calmand pielea pentru o perioada mai lunga de timp, dar si servetelele umede din gama NIVEA BabyServetelele NIVEA Baby Soft&Care, care sunt imbibate cu crema de galbenele pentru a oferi ingrijire pielii bebelusilor, ofera efect de calmare instantanee impotriva disconfortului, in timp ce pielea este curatata in mod eficient.

Schimbarea scutecului bebelusului tau este una dintre abilitatile necesare si experientele de neuitat din viata unui parinte. Daca parcurgeti impreuna pasii in mod corect, este posibil ca taticul sa fie mai des alaturi de tine la ora de schimbat scutece, chiar daca initial parea a fi doar o experienta "mirositoare".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre