Spalarea hainelor bebelusului

/ / Modificat: 2009-10-01
Spalarea hainelor bebelusului

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Irina Moisescu



Spalarea hainelor bebelusului reprezinta o problema comuna a parintilor care nu stiu exact cum sa procedeze sau ce produse sa aleaga. Pielea bebelusilor este foarte sensibila in primii ani de viata. In primul an al bebelusului vei observa ca pielea lui este predispusa iritatiilor, fara a avea neaparat un motiv. Pentru a-l proteja impotriva iritatiilor pielii este important sa urmezi cateva reguli atunci cand ii speli hainutele.

Problema este ca la inceput nu stii la ce anume este alergic copilul tau, asa ca trebuie sa fii foarte atenta la produsele pe care le folosesti. Sapunurile dure si parfumurile sunt surse binecunoscute ale alergiilor chiar si la adulti, iar un nou-nascut este mult mai predispus la ele. Expunerea bebelusului la chimicale dure sau parfumuri creste riscul aparitiei alergiilor mai tarziu, mai ales daca exista un membru al familiei care a avut deja aceasta problema.

Fii atenta la roseata, iritatiile sau eczemele de pe pielea bebelusului si vorbeste imediat cu pediatrul copilului. Intrerupe imediat folosirea produsului care crezi ca a declansat reactia alergica. Ca o regula generala, hainutele bebelusului ar trebui spalate separat de restul familiei.

Pasi pentru spalarea hainelor bebelusului
img/director_img/haine_bebe.jpg


Alegerea detergentului


Detergetii normali pentru spalat rufe pot fi destul de duri pentru pielea delicata a bebelusului. Incearca sa cumperi varianta "Sensitive", fara parfum, sau detergent special conceput pentru bebelusi de la farmacii.


Si hainutele noi trebuie spalate


Spala inclusiv hainutele noi ale bebelusului, inainte sa le poarte, pentru ca exista riscul ca in tesatura sa fie anumite chimicale care sa provoace reactii alergice.


Setarea masinii de spalat


Spala hainele bebelusului la cel mai mic nivel de caldura de la masina. In acest fel se vor elimina si bacteriile, iar hainutele nu se vor micsora. Le poti usca folosind uscatorul electric, dar la fel, la cel mai mic nivel de caldura pentru a nu se micsora. Acest lucru le va pastra si culorile vii pentru mai mult timp.


Clatirea


Clateste hainutele de doua ori in masina de spalat pentru a elimina orice urma de detergent de pe ele.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre