Protejeaza-ti bebelusul de soare. Alege hainutele potrivite

/ / Modificat: 2009-06-30
Protejeaza-ti bebelusul de soare. Alege hainutele potrivite

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Dana Afrusinei

Este important sa iti protejezi bebelusul de soare atat prin cateva precautiuni cu privire la expunerea solara cat si printr-o imbracaminte adecvata.

Daca bebelusul tau este mai mic de 6 luni, evita pe cat posibil sa il tii sub lumina directa a soarelui. Foloseste-te de umbra copacilor, de umbrele sau de caruciorul cu acoperis protectiv pentru a-ti feri bebelusul de razele soarelui.


Limiteaza expunerea la soare intre orele 10 am si 14 pm, cand radiatiile solare sunt cele mai periculoase. Incearca sa nu-l expui pe micut la soare intre aceste ore.

Razele ultraviolete pot sa se reflecte foarte puternic de pe suprafete ca nisipul, zapada sau cimentul, asa ca fii foarte atenta cand te deplasezi pe nisip sau pe un trotuar incins.


Tine minte ca cele mai multe raze solare patrund prin nori in zilele innorate asa ca foloseste lotiuni de protectie chiar daca vremea este inchisa.


img/director_img/sun.jpg Imbracamintea si accesoriile bebelusului


Bebelusii trebuie protejati de soare nu numai prin lotiuni speciale dar si prin imbracaminte. Incearca sa-ti imbraci bebelusul in hainute facute din material cu tesatura „plina” (Daca nu esti sigura cat de „plin” este un material poti face un mic test: ridica produsul spre o sursa de lumina puternica si verifica daca intra multa lumina prin el. Un material mai plin va lasa mai putina lumina sa patrunda, ceea ce este bine pentru ca inseamna ca va proteja mai eficient).

Totusi, opteaza pentru materiale naturale pentru a lasa pielea bebelusului sa respire prin ele. Bumbacul este o optiune buna pentru ca tine si racoare si este si natural. Evita polyesterul si alte materiale sintetice pentru ca se incing foarte tare pe corp.

Ai grija la zonele corpului bebelusului care de obicei nu sunt protejate: picioarele si fata. Opteaza pentru pantaloni lungi si bluzite cu maneci lungi. Potejeaza foarte bine fata bebelusului prin palarioare de soare sau sepci cu cozoroc. Poti sa il dai pe micut si cu un pic de balsam de buze pentru a evita uscarea lor.

Exista siteuri pe internet de unde poti comanda hainute pentru bebelusi cu factor de protectie solara.

Alege pentru bebelus palarioare cu boruri largi, eventual cu elastic care merge sub barbie, pentru a sta fixate pe cap.

Hainutele este bine sa fie in culori cat mai deschise (alb, galben, bej etc) pentru ca cele inchise (negru, maro, bleumarine) atrag caldura. Nu il imbraca cu mai multe randuri de haine decat este necesar pentru ca se va supraincalzi. Pastreaza doar un maiou de corp, scutecul, un pantalonas si o bluzita subtire. Pentru fetite poti incerca, peste maiou, o rochita sau o fustita si o bluza neparat cu sosetele lungi pentru a proteja picioarele.

Incaltamintea este recomandabil sa fie cat mai aerisita si din materiale naturale. Alege sandalute din piele in bretele sau espadrile din bumbac.

Alege un scutec foarte absorbant pentru ca vara, din cauza transpiratiei si a umezelii, bebelusul poate face iritatii in zona funduletului. Schimba mai des scutecul in acesta perioada, din aceleasi considerente.


 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre