Protectia solara a bebelusului la plimbare in parc

/ / Modificat: 2008-11-11
Protectia solara a bebelusului la plimbare in parc

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Roxana Vicheru

Desi poate parea ca soarele nu mai este periculos odata cu trecerea verii, trebuie sa stii ca bebelusul tau trebuie protejat de razele soarelui chiar si in sezonul rece.

Atat timp cat bebelusul sta in carut si acesta are deasupra o copertina care sa tina razele soarelui departe nu va fi nici o problema. Daca, insa, bebelusul prefera sa se joace si sa alerge, este bine sa il echipezi corespunzator.

Hainutele pentru sezonul rece il vor proteja si de frig si de razele soarelui in mare parte, ramane insa fata bebelusului si in unele cazuri si manutele. Pentru acestea este bine ca atunci cand plecati la plimbare sa aplici o crema cu factor de protectie (mai mic decat in cazul cremei aplicate vara, ce-i drept) care sa tina departe razele daunatoare ale soarelui.

Atunci cand alegi crema de protectie solara pentru bebelusul tau, ai grija sa fie una special destinata celor mici, iar pe lista ingredientelor sa nu existe compusi chimici. Oxidul de zinc sau dioxidul de titaniu trebuie insa, sa nu lipseasca din ingredientele cremei de protectie solara pentru bebelusi. Acestea au rolul de a bloca efectele daunatoare ale soarelui.

Fie ca bebelusul tau este foarte mic, fie ca a implinit deja 6 luni, aplica crema de protectie solara de fiecare data cand iesiti din casa. E mult mai usor sa previi problemele cauzate de soare decat sa le tratezi. Un produs potrivit este Crema de protectie solara pentru bebelusi FPS 30 de la NIVEA Baby. Acesta protejeaza eficient pielea bebelusilor impotriva actiunii nocive a razelor soarelui si mai ales a radiatiilor UV.

Palariutele sau caciulitele care au cozoroc sunt si ele de mare folos atunci cand iesi cu bebelusul la plimbare.

Si ochelarii de soare sunt o idee buna. Nu uita insa ca lumina soarelui trebuie evitata la orele de varf.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este faptul ca bebelusii se deshidrateaza mai usor decat adultii, de aceea este recomandat sa-i dai celui mic lichide cat mai des pentru a-l mentine cat mai hidratat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre