Protectia solara a bebelusului la plaja

/ / Modificat: 2010-07-26
Protectia solara a bebelusului la plaja

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Oana Pavel

Protectia solara optima pentru bebelusul tau la plaja ar putea fi oferita de o umbreluta de plaja si de hainute potrivite insotite bineinteles de actiunea unei creme de protectie solara pentru bebelusi. Nu uita sa ai cu tine suficiente lichide pentru a evita deshidratarea bebelusului.

Atunci cand decizi sa mergi la plaja insotita de bebelusul tau trebuie sa stii ca va trebui sa-i oferi o protectie potrivita astfel incat sa previi aparitia arsurilor solare.

Arsurile solare la bebelusi

Arsura cauzata de soare este determinata de expunerea exagerata la razele ultraviolete ale soarelui. Este posibil ca arsura sa nu apara imediat dupa ce te intorci cu bebelusul de la plaja deoarece, in cazul arsurii de gradul intai, simptomele precum roseata si durerea pot aparea dupa cateva ore.

Arsurile de gradul doi pot cauza insa umflarea, inrosirea, supraincalzirea zonei afectate, dar si aparitia basicilor. Este imposibil in schimb ca un bebelus sa aiba o arsura de gradul trei doar de la soare.

Pielea bebelusului este extrem de subtire si delicata, dincolo de eforturile tale de protejare, este posibil, ocazional, ca aceste arsuri sa apara. Pentru ca pielea este susceptibila la arsuri provocate de soare, sunt de ajuns doar 10-15 minute de expunere directa la soare pentru ca pielea bebelusului tau sa se arda.

Pentru a preveni arsurile cauzate de soare la bebelus, ai grija ca cel mic sa nu fie expus in mod direct la soare, mai ales intre orele 10 dimineata si 16 dupa-amiaza, atunci cand razele de soare sunt foarte puternice.


Cum protejam bebelusul de razele soarelui?

Foloseste o umbreluta de soare pentru a-l proteja si ai grija sa stea mai mult la umbra, departe de razele periculoase. De asemenea, nu lasa bebelusul dezbracat pe plaja. Slipul il va proteja de microbii din nisip si de discomfortul cauzat de granulele mici de nisip, iar un tricou dintr-un material subtire ii va proteja pielea de razele soarelui.

Palariuta de soare este absolut necesara pe toata perioada verii si cu atat mai mult pe plaja. Nu te sfii chiar sa ii pui copilului ochelari de soare, mai ales daca el ii accepta.

Lotiunea sau crema de protectie solara trebuie aleasa cu atentie. Intotdeauna foloseste pentru bebelusul tau o crema special destinata celor mici. Aplica lotiunea pe fata, pe spate, piept, maini si picioare atunci cand plecati spre plaja, cand ati ajuns si apoi dupa fiecare 30 - 45 de minute si dupa fiecare intrare in apa.

Iti recomandam Lotiunea de protectie solara pentru bebelusi - FPS 50+ de la NIVEA Baby, care are o formula special creata pentru pielea bebelusilor, asigurandu-i protectie UV ultra eficienta datorita sistemului echilibrat de filtre UVA/UVB si este rezistenta la apa, foarte indicata pentru plaja atunci cand intri cu bebelusul in apa.

Atunci cand incerci o lotiune pentru bebelus, ai grija mai intai sa nu fie alergic. Aplica pe o zona restransa pe pielea sa, un bob de lotiune pentru a testa daca este alergic. Daca observi ca acea zona se inroseste sau se irita, foloseste o lotiune cu formula hipoalergica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre