Protectia pielii bebelusului in sezonul rece

/ / Modificat: 2009-10-06
Protectia pielii bebelusului in sezonul rece

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Marilena Cucu

Pielea bebelusului e mult mai diferita de cea a unui adult si de aceea are nevoie de o ingrijire speciala inca din prima zi, mai ales in sezonul rece, cand apare deshidratarea. Filmul hidrolipidic care are rolul de a proteja pielea este foarte subtire in primii ani de viata, fapt care permite deshidratarea si uscarea pielii cu mai multa usurinta.

Un bebelus are porii mai mici si nu are glandele sudoripare complet dezvoltate, pielea lui este mai subtire si mai sensibila, iar absenta pilozitatii reduce sistemul natural de aparare al pielii impotriva factorilor de mediu.


Igiena si ingrijire

In sezonul rece, din cauza variatiilor de temperatura, umiditatii crescute si a vantului, pielea sensibila si subtire a celor mici se descuameaza mai mult decat vara sub actiunea soarelui. Pentru o igiena corecta si cea mai buna ingrijire foloseste produse speciale pentru ingrijirea pielii bebelusilor, care are pH-ul diferit de al adultilor. Produsele de curatare a pielii sugarilor contin ingrediente ce curata pielea, dar o pot si irita sau o pot lipsi de lipidele din epiderma. Astfel pielea isi pierde functiile de protectie si devine uscata.

Pentru a preveni deshidratarea pielii bebelusului, trebuie ca pe langa dieta alimentara bogata in lichide, sa il ingrijesti in mod corespunzator. Este foarte important sa alegi produse cosmetice special concepute pentru varsta lui, care nu contin ingrediente agresive pentru organism.


img/director_img/baie_bebe.jpg Baita hidratanta

Atunci cand imbaiezi bebelusul, regleaza temperatura camerei sa fie putin mai mare, aproximativ 24 de grade. Pielea lui se poate descuama mult mai usor in anotimpul racoros din cauza combinarii actiunii factorilor de mediu cu duritatea apei, de aceea este bine sa folosesti un sampon si o spuma de baie care sa contina musetel, minerale, ulei de masline si de migdale.

Cu o combinatie speciala de agenti delicati de curatare si un pH apropiat de cel al pielii, formula fara sapun a cremei de baie NIVEA Baby contine musetel si minerale naturale si ajuta la catifelarea si hidratarea pielii copilului.


Dupa baita bebelusului

Dupa baita pielea are nevoie de hidratare din nou. Laptele de corp NIVEA Baby hidrateaza imediat pielea bebelusului dupa imbaiere. Formula sa contine pantenol cu rol de protectie si uleiuri hidratante cu rol nutritiv. Minerale naturale din compozitia sa sustin functia naturala de protectie a pielii.

Ideala pentru ingrijirea pielii foarte uscate si sensibile, Crema intensiva Nutri-Care NIVEA Baby nu contine alcool, coloranti sau conservanti si are un complex ameliorant pentru calmare, ulei de masline, calmand pielea sensibila. In plus, previne si senszatia de mancarime.

Cu cat pielea ii este mai putin expusa la vant si frig, cu atat sunt mai mari sansele sa aiba o piele sanatoasa si hidratata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre