Protectia bebelusului in apa la mare

/ / Modificat: 2010-07-22
Protectia bebelusului in apa la mare

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Mary Nedelcu

Daca te-ai hotarat ca anul acesta sa petreci concediul la mare si sa iei si bebelusul cu tine, ar trebui sa iti iei cateva masuri de siguranta pentru ca cel mic sa nu sfarseasca cu arsuri solare.

In primul rand, nu uita si ca programul vostru de mers la plaja ar trebui sa fie dimineata pana in ora 10 si seara dupa ora 17.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a pleca la plaja este sa aplici crema de protectie solara pe corpul celui mic. Intinde crema de protectie cu grija pe tot corpul copilului. Acorda o atentie speciala zonelor predispuse arsurilor solare: urechi, nasuc, ceafa si umeri.

Repeta aplicarea cremei de protectie solara pe pielea copilului cand ajungeti la plaja si apoi la  intervale de 30-60 de minute si dupa fiecare intrare in apa.

Pentru a fi sigura ca bebelusul tau nu se va alege cu arsuri solare si insolatie, ii poti lasa pe el un tricou dintr-un material usor. Nu uita de palariuta care trebuie sa-i acopere si ceafa.

Pentru bebelusi, este indicat ca lotiunea de protectie solara sa fie una cu continut de oxid de zinc sau dioxid de titaniu. Factorul de protectie al cremei pentru bebelusi ar trebui sa fie de cel putin 15. Nu uita totusi ca recomandarea pediatrilor este ca bebelusii mai mici de 6 luni sa fie tinuti departe de razele soarelui.

Noi iti recomandam Crema de protectie solara Nivea Baby, cu FPS 30 si un continut de vitamina E si minerale.

img/director_img/sun.jpg

Siguranta bebelusului in apa la mare

Organismul bebelusului nu are inca abilitatea de a-si regla temperatura. De aceea, este foarte important unde vei dori sa inotati impreuna. Daca apa este la fel de calda precum este in cada atunci cand ii faci baie, poate intra pentru cateva minute.

Un bebelus foarte mic nu ar trebui sa stea in apa mai mult de 5 minute.

Daca tu vei simti apa destul de rece, bebelusul tau o va simti cu siguranta mai rece. Daca incepe sa tremure si i se invinetesc buzele trebuie sa il scoti imediat din apa. Ai grija atunci cand te decizi sa intri cu bebelusul in apa sa gasesti o zona curata, calma si supravegheata de salvamari.

Oceanul are curenti puternici si valuri care pot face dificila sustinerea bebelusului de catre tine in apa. Daca ai de gand sa intri in apa cu bebelusul tau sub 2 luni, trebuie sa fii constienta ca riscurile sunt mari.

Nu este recomandat ca bebelusii sub 2 luni sa intre in apa de mare sau in piscina. Imunitatea lor nu este inca suficient dezvoltata, asa ca sunt foarte vulnerabili la boli. Daca totusi te decizi sa intrati in apa, ai grija ca bebelusul tau sa nu inghita apa, ar poate ingera bacterii.

Daca bebelusul a inceput sa mearga singur, nu il lasa nesupravegheat niciodata, iar atunci cand este in preajma apei, ai grija sa il tii permanent de o manuta.

Daca valurile sunt agitate, nu il lasa sa se apropie de apa.

Marea, aer curat si loc minunat de joaca!

Bebelusul tau se va bucura cu siguranta sa ia contact cu noul mediu, dar ai grija sa nu-l lasi la joaca in nisip dezbracat. Nu va fi expus doar radiatiilor solare, ci si iritatiilor sau chiar microbilor prezenti in nisip. Pentru eventualitatea unor accidente – bebelusului i-ar putea intra nisip in ochi la joaca – poti pune in geanta de plaja un recipient cu ser fiziologic.

Lasa bebelusul sa descopere marea treptat si nu-l forta sa intre in apa daca el nu-si doreste. De asemenea, pentru a evita un soc termic, baga-l in apa treptat, ca si la baita – mai intai picioarele si, incet-incet, restul corpului.

Dupa plaja, intotdeauna fa-i o baie bebelusului pentru a indeparta sarea si nisipul de pe piele. Poti folosi Lotiunea de Spalare din cap pana-n picioare de la Nivea Baby.

Pentru a hidrata pielea bebelusului, aplica apoi si Uleiul de corp Nivea Baby.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre