Produsele pentru spalarea bebelusului in primele saptamani

/ / Modificat: 2008-08-08
Produsele pentru spalarea bebelusului in primele saptamani

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Roxana Aldescu

Momentul baitei este o experienta minunata pentru ca tu si bebelusul tau sa deveniti mai apropiati.  Majoritatea medicilor pediatri recomanda spalarea bebelusului cu ajutorul unui buretel in primele saptamani de viata, pana cand zona buricului se vindeca. Probabil, la inceput vei fi putin intimidata de prima baita pe care o vei oferi bebelusului tau, insa atata timp cat o sa te relaxezi si o sa iti pastrezi calmul, vei ajunge curand o profesionista.

Ochisorii bebelusului au nevoie de atentie speciala, ai grija sa ii speli delicat cu un tampon din bumbac umezit in apa calda. Foloseste tampoanele din bumbac deoarece acestea nu lasa scame si nu il vor deranja astfel pe bebelusul tau. Sterge ochisorii bebelusului tau dinspre coltul interior spre cel exterior cu cate un tampon curat. Este de ajuns sa folosesti doar apa, nu e necesar sa folosesti un produs de spalat precum sapunul sau lotiunea. Ai grija, acestea ii pot irita ochisorii!

Pielea de la nivelul fetei este una foarte sensibila, de aceea trebuie sa ii oferi o ingrijire speciala. Pentru a sterge fata bebelusului tau poti folosi o carpa moala cu ajutorul careia sa urmaresti conturul gurii, al nasului, mergand dinspre mijlocul fetei spre exterior si nu invers. Foloseste doar apa.

In cazul in care sunteti afara la plimbare, iar bebelusul tau se murdareste pe fata, poti folosi servetelele umede. Nu trebuie sa uitam de Servetelele umede Soft Creme NIVEA Baby, NIVEA Baby Pure si NIVEA Baby Sensitive care ne vor usura munca atunci cand il stergem pe bebelus. Acestea ofera efect de calmare instantanee impotriva disconfortului, in timp ce pielea este curatata in mod eficient.

Parul bebelusului are nevoie de stralucire. Foloseste un prosop umezit pentru a uda parul bebelusului tau, poti aplica o cantitate mica de sampon pentru bebelusi, special creat sa nu irite ochi, apoi maseaza usor. Iti recomandam Samponul pentru par stralucitor NIVEA Baby, care curata delicat parul fin, pielea sensibila a capului bebelusului, confera stralucire si lasa parul matasos. Este special creat pentru ochii foarte sensibili, nu contine sapun si nu irita ochii.

Pana il vei spala pe bebe intr-o cadita, ai grija sa folosesti un produs de ingrijire a bebelusilor pentru a-i hidrata pielea si pentru a-l face sa se simta confortabil. Iti recomandam Uleiul de corp NIVEA Baby, care este perfect pentru curatarea si redarea umiditatii pielii sensibile a bebelusului chiar si in locurile iritate, dar si Crema hidratanta pentru corp NIVEA Baby, care este ideala pentru corp si fata si care ofera protectie indelungata impotriva deshidratarii.

De asemenea, poti folosi si pudra pentru a evita umezeala excesiva in zona scutecului. Nu uita ca produsul trebuie aplicat mai intai pe mana ta si apoi pe pielea bebelusului. Iti recomandam Pudra extra fina pentru bebelusi NIVEA Baby, care protejeaza eficient pielea sensibila a bebelusilor impotriva iritatiilor, frecarii si mancarimii. Aceasta contine oxid de zinc.

Totodata, iti recomandam in acelasi sens si Crema pentru funduletul bebelusului NIVEA Baby, care este special dezvoltata pentru a proteja pielea sensibila a bebelusului tau impotriva umezelii, prevenind aparitia inflamatiilor si a iritatiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre