Problemele pielii deschise la culoare a bebelusului

/ / Modificat: 2009-09-28
Problemele pielii deschise la culoare a bebelusului

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Anita Mosor

Multe mamici se plang de faptul ca au probleme cu pielea deschisa la culoare a bebelusului lor, care devine mai cenusie sau are semne produse de expunerea la soare sau din cauza iritatiilor. Nou-nascutii au o piele delicata, care se adapteaza inca la mediul inconjurator. Ei au la inceput pielea deschisa la culoare, aproape nepigmentata, spre roz.


Spre varsta de un an pielea bebelusului tinde sa capete culoarea sa naturala, ce depinde foarte mult de factorii genetici. Cu toate acestea, bebelusii cu pielea deschisa si foarte deschisa la culoare au mai multe probleme, mai ales cand vine vorba de expunerea la soare sau de anumite iritatii care pot lasa semne vizibile.


Exista anumiti factori care pot lasa urme vizibile (pete mai inchise la culoare, schimbarea culorii spre cenusiu) pe pielea deschisa la culoare a unui bebelus:


dotExpunerea prelungita la soare. Daca iti iei copilul la plaja, cu siguranta ca se va alege cu un bronz, chiar daca este putin observabil. Nu este sfarsitul lumii, dar trebuie sa tii cont de faptul ca bebelusii se deshidrateaza foarte repede asa ca ofera-i mai multe lichide decat de obicei. Nu uita nici de crema cu factor de protectie solara pentru a evita riscul cancerului de piele. Poti folosi Crema de Protectie Solara pentru Bebelusi de la Nivea BABY.


dotBoli ale pielii de tipul eczemelor, dermatita sau impetigo. Pielea unui bebelus este foarte sensibila si astfel de boli pot cauza probleme.

img/director_img/piele_deschisa_nivea.jpg


dotLipsa unor minerale si vitamine. Fii foarte atenta la dieta alimentara a bebelusului tau. Include in dieta lui (daca ai inceput diversificarea) fructe si legume colorate ce contin beta caroten, ce ajuta la mentinerea unei culori sanatoase a pielii.


dotFolosirea unor produse cosmetice prea dure sau astringente. Sapunul dur sau produsele cosmetice cu alcool pot irita pielea sensibila a unui bebelus.


Remedii pentru pielea deschisa la culoare


Daca ai observat ca pielea copilului tau nu mai este la fel de stralucitoare, moale si luminoasa ca inainte sau ca are pete sau urme de la iritatii, poti incerca urmatoarea metoda neinvaziva pentru a-i reda culoarea naturala: aplica lotiuni si creme hidratante pe pielea bebelusului tau dupa ce ii faci baita de seara. Ai grija la reactiile alergice. Alege produsele hipoalergenice, eventual pe baza de musetel, foarte bun pentru pielea deschisa la culoare. Incearca Crema Nutritiva Nutrisensitive de la Nivea BABY sau Laptele de Corp Nutrisensitive de la Nivea BABY.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre