Prima data afara cu bebelusul

/ / Modificat: 2009-06-30
Prima data afara cu bebelusul

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Sara Alexe

Daca esti mamica pentru prima data, probabil ca esti un pic tematoare in ceea ce priveste prima plimbare a bebelusului tau afara. Chiar si daca mai ai copii, prima data cand iesi cu bebelusul afara este destul de dificil.

Cand iesim prima data afara?


Cei mai multi dintre cei care sunt parinti pentru prima data nu stiu cand este cel mai potrivit moment pentru a-si scoate bebelusul afara prima data. Trebuie spus in primul rand ca nu exista un moment potrivit general valabil. De fapt, este foarte imporant ce simti tu. Daca te simti pregatita sa iesi cu bebe la plimbare, probabil ca asa si este.

Ai putea cere sfatul medicul pediatru chiar si in aceasta privinta. El iti va spune cu siguranta daca bebelusul tau are o situatie speciala si necesita un tratament special in aceasta privinta sau daca depinde doar de tine cand il vei scoate la plimbare pentru prima data.

img/director_img/cold_protection.jpgMulti dintre parinti prefera ca in primele zile de dupa nastere sa nu aiba persoane straine in preajma pentru a facilita dezvoltarea legaturii dintre ei si cei mici. Pe de alta parte, exista si parinti care isi doresc cat mai multi musafiri care sa ureze bun venit nou-nascutului. Procedeaza asa cum simti tu ca este mai bine!

E in ordine sa iesi cu bebelusul tau la plimbare in parc, dar este de preferat sa eviti locurile de tipul mall-urilor. Nu e nici o problema, ba este chiar indicat, sa rogi strainii sa nu-l atinga pe cel mic. Bebelusul tau nu se va imbolnavi daca il scoti afara, dar este posibil sa contactacteza un virus daca ia contact cu o persoana bolnava.

Riscuri atunci cand iesi cu bebelusul afara

Nu s-ar putea spune ca iti expui bebelusul unor riscuri considerabile atunci cand il scoti la plimbare, singurul factor de acest gen fiind posibilii virusi de la persoanele cu care cel mic intra in contact.

Va trebui, in schimb, sa tii cont de conditiile meteo. Fie ca este un vant puternic, fie ca soarele arde foarte tare, este mai bine sa tii bebelusul in casa, decat sa iesi pe o asemenea vreme. Ai grija intotdeauna ca bebelusul tau sa fie imbracat potrivit vremii si temperaturii. Bebelusii simt mai bine decat noi variatiile de temperatura.

Daca ti se pare ca este racoare afara, imbraca bebelusul cu inca un rand de haine. Daca, insa, vremea este foarte calduroasa si razele soarelui sunt puternice, incearca sa mergi cu bebelusul doar pe la umbra si nu uita sa-l protejezi cu hainute subtiri cu maneca lunga si cu o palariuta de soare cu boruri largi.

Daca vremea iti permite, iesi cat mai des cu bebelusul tau afara. Aerul proaspat si lumina naturala de afara va vor ajuta si pe tine si pe bebelusul tau sa fiti mai linistiti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre