Pielea capului bebelusului, o zona sensibila

/ / Modificat: 2009-01-30
Pielea capului bebelusului, o zona sensibila

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Mara Dragomir

Fie ca bebelusul tau s-a nascut cu putin par sau deloc, este un lucru special la capsorul lui atat de mic si la mirosul pielii capului sau. E posibil sa te trezesti uneori mirosind pur si simplu capul bebelusului tau.

Totusi, pielea capului unui nou-nascut este o zona destul de dificila: este posibil ca fontanela sa nu fie inchisa si sa simti o zona moale in partea de sus a capului si inca una in partea de la ceafa. In primele saptamani de viata, bebelusul poate prezenta la nivelul pielii capului o crusta sau cojite asemanatoare matretii.

Cum sa ingrijesti scalpul bebelusului

img/director_img/shampoo.jpg Foloseste un prosop moale umed pentru a curata capul si fata bebelusului. La primele baite cel mai probabil nu o sa fie nevoie, dar apoi poti incepe sa folosesti sampon delicat pentru pielea sensibila a capului bebelusului tau. Formula imbogatita cu musetel si vitamina B3 din Samponul extra-delicat NIVEA Baby sunt la fel de delicae cu pielea copilului ca si apa pura.

Dupa ce ai spalat parul bebelusului, sterge-l cu blandete cu un prosop moale si absorbant. Astfel, vei usca parul bebelusului, iar cel putin o parte dintre cojite vor fi indepartate. Avand in vedere ca bebelusul nu prea are cu ce sa se murdareasca, este bine sa nu ii speli capul mai des de o data sau de doua ori pe saptamana.

Daca pielea capului bebelusului tau pare cam uscata, dupa baie, picura putin ulei de masline pe mana ta, apoi freaca usor scalpul bebelusului. Daca scalpul bebelusului devine rosu in zona cojitelor si este iritat, este recomandat sa mergi la medic. Avand in vedere ca bebelusul nu prea are cu ce sa se murdareasca, este bine sa nu ii speli capul mai des de o data sau de doua ori pe saptamana.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre