Nasucul bebelusului are nevoie de o ingrijire deosebita

/ / Modificat: 2008-11-13
Nasucul bebelusului are nevoie de o ingrijire deosebita

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Delia Bojoga

Iarna aduce cu ea nasul infundat si stranuturile bebelusului care pot duce la nopti nedormite pentru parinti. Din pacate, datorita faptului ca sistemul imunitar al bebelusului nu este inca suficient dezvoltat, nu sunt prea multe lucruri pe care le poti face pentru a tine racelile departe de bebelusul tau. Iar el sigur ca nu stie inca sa-si sufle nasul.

Daca nasucul bebelusului este infundat, exista cateva lucruri pe care este bine sa le faci pentru a-i oferi confort. Intreaba medicul pediatru daca poti folosi o seringa pentru curatarea nasului bebelusului.

img/director_img/nose_cleanset.jpgCa si urechiusele bebelusului, nasucul se curata de la sine si nu necesita o curatare deosebita. Daca totusi se intampla ca bebelusului sa-i curga nasul, sterge zona exterioara, dar nu folosi betisoare igienice, servetele sau degetul tau pentru a incerca sa indepartezi mizeria din interiorul nasucului.

Exista riscul sa impingi mizeria mai mult inauntru sau sa zgarii membranele sensibile din nasucul copilului. Daca bebelusul este racit si ii curge foarte tare nasul, este recomandat sa folosesti un aspirator nasal pentru bebelusi.

Pentru a usura situatia, este bine ca in camera bebelusului sa ai un umidificator de camera sau sa lasi tot timpul un recipient cu apa.

De asemenea, poti cumpara produse pentru baia bebelusilor care sa contina mentol sau eucalipt, substante care ajuta la decongestionarea nasului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre