Momentul potrivit pentru masajul bebelusului

/ / Modificat: 2009-05-21
Momentul potrivit pentru masajul bebelusului

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Monica Kis

Ai invatat deja totul despre masajul bebelusului, stii cu ce parte a corpului sau sa incepi si cu care sa termini, stii care sunt cele mai potrivite produse pentru masaj, dar te-ai intrebat vreodata care este momentul cel mai potrivit pentru masajul bebelusului?

Alegerea momentului potrivit pentru masajul bebelusului se poate dovedi a fi o provocare. Tot ce trebuie sa faci pentru a-ti usura alegerea este sa tii cont de cateva reguli simple.

dotUn aspect important pentru momentul cel mai potrivit pentru masajul bebelusului este linistea. Asigura-te ca nu va va deranja nimeni, nu va suna telefonul si nu va veni nimeni sa va tulbure acest moment special.

dotE mai bine sa nu ii faci masaj bebelusului atunci cand nu se simte bine sau cand plange, cu exceptia situatiilor in care aceste lucruri sunt cauzate de constipatie sau colici (in aceste cazuri masajul este chiar benefic). Evita masajul imediat dupa ce bebelusul a mancat sau atunci cand ii este foame.

dotStarea ta de spirit este la fel de imporanta. Daca esti nervoasa si stresata este mai bine sa amani masajul pentru cand vei fi mai linistita.

img/director_img/masaj_bebe_invers.jpgdotDupa baie ii poti face masaj unui bebelus mai maricel, dar pentru un nou-nascut s-ar putea sa fie obositor. Specialistii spun ca este important ca bebelusul sa fie plin de energie atunci cand ii faci masaj. Daca ti se pare ca este obosit, asteapta pana dupa ce doarme.

dotStudiile au aratat ca masajul bebelusului este mai mult decat benefic atunci cand este facut zilnic, dar este bine si daca il repeti de 3-4 ori pe saptamana. O idee buna de aplicat in cazul bebelusilor foarte mici este sa alternezi serile de baie cu serile de masaj, astfel nu il vei obosi.

dotDaca iti faci griji si pentru varsta potrivita a bebelusului pentru masaj, noi iti spunem ca nu exista "prea devreme". E important doar ca tu sa te obisnuiesti cu corpul micut al bebelusului tau si sa-l poti masa cu grija cuvenita unui copilas atat de mic.

Pentru inceput, poti masa bebelusul in sedinte de aproximativ 5 minute, prelungind treptat timpul pana consideri tu ca este suficient. Un masaj complet ar trebui sa dureze undeva intre 15-20 de minute.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre